ABD’de hortumun yıkıma uğrattığı Mississippi ve etrafında inanılmaz hal ilan edildi

ABD’de hortumun yıkıma uğrattığı Mississippi ve etrafında inanılmaz hal ilan edildi

ABONE OL
Mart 26, 2023 23:00
ABD’de hortumun yıkıma uğrattığı Mississippi ve etrafında inanılmaz hal ilan edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
AA

ABD’nin Mississippi eyaleti ve çevresini şiddetli hortum vurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, yıkıcı etkisi büyük olan 10’dan fazla hortumun etkisiyle Mississippi ve çevresinde 26 kişinin ölmesi üzerine bölge için federal acil durum ilan ettiğini açıkladı.

Kurtarma ekipleri doğal felaketin ikinci gününde de enkaz altında canlı ararken bölge halkı evlerinin yıkıntıları arasında değerli eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Rolling Fork kasabasının genellikle düşük gelirlilerden oluşan halkının son 50 yılın en büyük hortumu olduğu belirtilen afet nedeniyle büyük zarar gören evlerini tekrar yaşanır hale getirmek için uğraştığı görüldü.

Saatte 30 kilometrenin üzerine çıktı

Kasırga benzeri hava fenomenlerini raporlayan Ulusal Hava Durumu Servisi, Rolling Fork’u vuran hortumun 5 üzerinden 4 şiddetinde olduğunu ve hızının saatte 300 kilometrenin üzerine çıktığı anların tespit edildiği bilgisini paylaştı.

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) yetkilileri bölge halkına yaptığı yardımları Twitter üzerinden paylaşırken Mississippi Valisi Tate Reeves, “Ne yazık ki Mississippi’de potansiyel olarak daha fazla kötü hava koşulları bize doğru yaklaşıyor” diyerek vatandaşları güvenlik konusunda uyardı.

23 Mart akşamı, Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), afet öncesi eyaletin Rolling Fork bölgesine doğru ilerleyen bir hortum konusunda uyarı paylaşmış, “Hayatınızı korumak için hemen saklanın” ifadesine yer vermişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.