‘Afganistan’a asker göndermeyeceğiz’

‘Afganistan’a asker göndermeyeceğiz’

ABONE OL
Haziran 24, 2021 23:48
‘Afganistan’a asker göndermeyeceğiz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akar, “Afgan halkı bizim kardeşimiz. Özellikle son 6 yılda da Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın işletilmesi, teknik destek sağlanması konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik” diye konuştu. Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın birçok alandaki önemine vurgu yapan Akar, şunları söyledi:

“Bu çerçevede yarın(bugün) da ABD’lilerle bir görüşmemiz olacak. Onlar buraya bir heyet gönderdiler. Bununla yapmaya çalıştığımız husus; oradaki Afgan kardeşlerimizin güvenliğine ve refahına katkı sağlayabilecek şekilde neler yapabiliriz, bunun arayışı içindeyiz. Şu anda orada bizim mevcudiyetimiz zaten var. Herhangi bir şekilde bizim asker göndermek gibi bir durumumuz söz konusu değil.”

‘Özelleştirme yok’

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifinin Meclis’e gelmesine yönelik eleştirilerle ilgili değerlendirmesi sorulan Akar, şunları kaydetti: “Bizim burada yapmaya çalıştığımız konu, MKEK’in modern bir yapıya kavuşması, rekabet gücünün gelişmesi, etkin ve esnek bir yapıyla ülkemize, milletimize daha iyi bir şekilde hizmet etmesine gayret gösteriyoruz. Kısaca söylemek gerekirse, özelleştirme yok, orada çalışan kardeşlerimizin, evlatlarımızın özlük haklarının geriye gitmesi söz konusu değil.”                  

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.