AFGANİSTAN’DA DEPREM TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMADI?

AFGANİSTAN’DA DEPREM TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMADI?

ABONE OL
Haziran 22, 2022 12:01
AFGANİSTAN’DA DEPREM TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMADI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika! Afganistan’ın Paktika eyaletinde gece saatlerinde 6 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle ilk etapta 280 olarak açıklanan hayatını kaybedenlerin sayısı 950’ye yükseldi. Ajanslar 600’den fazla kişinin de yaralı olduğunu ifade ediyor.

Afganistan’da dün gece yerel saatle 01.24’te 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı başkent Kabil de dahil nüfus yoğunluğunun olduğu civar şehirlerde güçlü bir şekilde hissedildi. Deprem ayrıca, Pakistan’ın başkenti İslamabad ve Peşaver gibi sınıra yakın önemli Pakistan şehirlerinde de hissedildi.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR: 950 ÖLÜ

Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği duyuruldu. Afgan sosyal medya kullanıcıları depremle ilgili görüntüler paylaşırken, kimi kullanıcılar can ve mal kayıplarının yüksek olabileceği endişesini ifade etti. Yapılan açıklamaya göre deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 950’ye yükseldi. Yaralı sayısının ise 600 civarında olduğu tahmin ediliyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.