AKM 10 Kasım programı: Atatürk’ü anma konserleri

AKM 10 Kasım programı: Atatürk’ü anma konserleri

ABONE OL
Kasım 9, 2021 10:00
AKM 10 Kasım programı: Atatürk’ü anma konserleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümü.

Vefatının 83. yılında da yurdun dört bir yanında anılacak Atatürk için Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Sahnesi’nde de özel anma programı gerçekleştirilecek.

AKM’de düzenlenecek anma programının kurgu ve rejisi Orhan Kurtuldu, dekor tasarımı Arzu Özdemir, Işık tasarımı Kaan Eman tarafından yapıldı. Programın anlatıcıları ise Orhan Kurtuldu ve Duygu Urhan olacak.

AKM 10 KASIM PROGRAMI

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Sahnesi’nde 10 Kasım’da saat 15.00’te düzenlenecek anma programında, “Cumhuriyet’in temeli kültürdür.” ifadesini kullanan Atatürk’ün fikir, duygu ve kültür insanı kişiliği vurgulanacak, sevdiği arya ve türküler seslendirilecek.

Program repertuvarında Ahmed Adnan Saygun’un “Bozlak”, “Kapasam da Gözümü”, Cemal Reşit Rey’in “10. Yıl Marşı”, Muammer Sun’un “Bozkırın Sesi”, İzzettin Hümayi Elçioğlu’nun “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” eserlerinin yanı sıra Serdar Yalçın düzenlemesi ile “Yemen Türküsü”, “Çanakkale Türküsü”, Sayram Akdil düzenlemesi ile “Efem”, Aytekin Albuz düzenlemesi ile “Ah bir ataş ver” parçaları yer alacak.

Programda ayrıca Aydın Karlıbel’in besteleri “Kasımpatları”, “Drama Türküsü”, “Kitabı Bahriye”, “Atatürk Marşı”, “Sarı Zeybek” ve “Tosca ile “Carmen” operalarından aryalar dinleyicilerin beğenisine sunulacak.

Konserde, İDOB solistleri, Bülent Külekçi, Esra Abacıoğlu Akcan, Gökhan Ürben, Murat Güney, Jaklin Çarkçı, Serkan Bodur, piyanist Aydın Karlıbel eşliğinde eserleri seslendirecek.

Solist dansçı Melike Manav ise Ebru Cansız koreografisi ile “İlk Aşk” şarkısı eşliğinde dans edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.