Anksiyeteyi azalttığı bilimsel olarak kanıtlanan 10 şarkı

Anksiyeteyi azalttığı bilimsel olarak kanıtlanan 10 şarkı

ABONE OL
Kasım 3, 2021 14:48
Anksiyeteyi azalttığı bilimsel olarak kanıtlanan 10 şarkı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Ruhun gıdası’ olarak kabul edilen müzik, dünyadaki her insanın ruh durumunu etkiliyor. Bazı şarkılar bizi hüzünlendirip geçmişe daldırırken bazıları ise mutlu ediyor veya rahatlatıyor.

Hayatı yaşanabilir kılan müzik, aynı zamanda akıl ve vücut sağlığının tedavisinde kullanılan en etkili terapi metotlarından biri olarak öne çıkıyor.

Dünya genelinde 300’den fazla üniversitede müzik terapi üzerine lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi veriliyor. Müzik ile tedavi yöntemlerinden biri de anksiyete için kullanılıyor.

Dr. Lewis-Hodgson, Mindlab Enstitüsü ile birlikte çalışarak bazı şarkıların anksiyeteyi azalttığını ortaya koydu. Çalışmayla birlikte şarkıların kalp atışı, nefes ve kan basıncını olumlu yönde etkilediği kanıtlandı.

Enstitü ile birlikte yürütülen çalışmanın sonucunda kaygıyı yüzde 65’e kadar azaltan bir şarkı listesi yayınlandı. Bu liste, müzik dinleyen 40 kadının beyni incelenerek oluşturuldu. İşte Mindlab Enstitüsü’ne göre anksiyeteyi hafifleten 6 şarkı…

ALL SAİNTS – ”PURE SHORES”

Lewis-Hodgson’un sıralamasına göre, All Saints’in ”Pure Shores” şarkısı, kaygıyı azaltan şarkılar arasında yer alıyor.

Arka planda çift bas klavye ve yunus seslerinin kullandığı şarkının sözleri rahatlamadan bahsediyor.

MOZART – ”CANZONETTA SULL’ARİA”

Mozart’ın ”Canzonetta Sull’aria” adlı bestesi, Figaro’nun Düğünü’nün 3. perdesinden kısa bir düet.

Obua ve telli çalgılar kullanılarak çalınan ve 62 diziden oluşan beste, 1994 yapımı ”Esaretin Bedeli” adlı filmin müzikleri arasında yer alıyor.

COLDPLAY – ”STRAWBERRY SWİNG”

Coldplay’in ”Strawberry Swing” adlı parçası da listede kendine yer bulmuş durumda. Kendine özgü melodi ve ve çekici bir etkiye sahip olan şarkı, 2009 yılında piyasaya sürüldü.

ENYA – ”WATERMARK”

Watermark, Enya’nın ilk albümünde yer alan bir single.

Bu şarkı, Warner Music UK’nin yapımcısı Rod Dickins’i büyülemiş ve Dickins bu şarkıyı dinledikten sonra daha iyi uyuduğunu ifade etmişti.

DJ SHAH – ”MELLOMANIAC”

”Mellomaniac” adlı şarkı, ‘DJ Shah’ olarak da bilinen Shah tarafından bestelendi

Bu şarkı da anksiyeteyi hafifleten şarkılar grubunun bir parçası.

MARCONİ UNİON – ”WEİGHTLESS”

Mindlab, 2011 yılında ”Weighless” adlı şarkıyı dünyanın en rahatlatıcı şarkısı olarak tanımladı.

Araştırma Weighless şarkısının diğerlerinden yüzde 11 daha rahatlatıcı olduğunu ortaya koyarken kaygıyı da yüzde 65’e kadar azalttığını tespit etti. Bu, İngiliz Ses Terapisi Akademisi tarafından da onaylandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.