AVUKAT YAKUP KARACAOĞLU ANLATIYOR…

AVUKAT YAKUP KARACAOĞLU ANLATIYOR…

ABONE OL
Kasım 7, 2022 07:48
AVUKAT YAKUP KARACAOĞLU ANLATIYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BOŞANMA DAVALARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 

İstanbul Barosu’nun değerli avukatlarından Avukat Yakup KARACAOĞLU’na son zamanlarda boşanma davalarındaki artışı ve davalar sırasında oluşan bazı mağduriyetleri sorduk. Davaların bilinçsiz açıldığını, aceleye getirildiğini, özellikle alanında uzman avukatlar tarafından açılmadığı takdirde bir çok eksikliklerin olduğunu, özellikle dava sırasında belirtilmeyen ya da unutulan konuların daha sonrasında tarafların neredeyse ömür boyu karşılaşacakları mağduriyetlere yol açacağını belirten Avukat Yakup Karacaoğlu; bir takım tavsiyelerde de bulundu.

 

 

Öncelikle taraflar için hayati önem taşıyan boşanma davalarında;

  • Taraflar nafaka istiyorsa bunun belirtilmesini,
  • Tazminat talepleri varsa dava dilekçesinde belirtilmesini,
  • Mal rejimi ile ziynet eşyaları gibi davaların tamamının aynı dava içerisinde belirtilmemesini,
  • Velayet hususlarının göz ardı edilmemesini,
  • Velayeti almayan tarafın çocuk ile nasıl ve hangi tarihler arasında kişisel ilişki kuracağının belirtilmesini
  • Özellikle kendi iş yeri olan ya da o isimle marka yapmış kişilerin kocalarının soy adını kullanma hakları olduğundan, kocasının soy adını boşanmadan sonra kullanacak kadınların bu taleplerini dava dilekçesinde belirtmesini,
  • Delillerin ve tanıkların yine dava dilekçesi ve eklerinde muhakkak sunulmasını,
  • Hukuk mahkemelerinde sürelerin hayati önem taşıması nedeniyle mahkeme tarafından verilen sürelere azami derecede dikkat edilmesi gerektiğini belirtmektedir.

 

Evlenmek kadar boşanmanın da kişisel bir hak olduğunu belirten Avukat Yakup KARACAOĞLU tarafların bu haklarını kullanırken mutlaka alanında ehil avukatlar ile birlikte hareket etmesi gerektiğini, aksi halde yarım doktorun candan, yarım hocanın dinden ettiği gibi; kulaktan duyma, internetten okuma bilgilerle kendi başlarına açtıkları davalarda yarım avukatlık yapan tarafların da ömrünün geri kalan kısımlarından olabileceğini söylemektedir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.