Avustralya’da sel felaketi

Avustralya’da sel felaketi

ABONE OL
Ekim 16, 2022 21:24
Avustralya’da sel felaketi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avustralya’da şiddetli yağışlar sel felaketine neden oldu. Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Victoria eyaletinde selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

“Felaketin etkileri yıkıcı”

Sel felaketinin etkilerinin yıkıcı boyuta ulaştığını söyleyen Albanese, “Gün sonunda 100’den fazla Avustralya Savunma Kuvvetleri (ADF) personeli Victoria’da olacak” dedi.

Birçok yol kapandı, binlerce ev ve iş yeri elektriksiz kaldı

İHA’nın aktardığına göre; Başbakan Albanese ile birlikte açıklamalarda bulunan Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews ise, sel nedeniyle 355 yolun kapandığını ve Mooroopna kasabası çevresindeki yaklaşık 6 bin ev ve iş yerine elektrik verilemediğini bildirdi.

Sel suları 12 metreyi aşabilir uyarısı

Öte yandan, Victoria Eyaleti Acil Durum Servisi’nden yapılan açıklamada sel sularının yüksekliğinin 12 metreyi aşabileceği ve bu durumun da 7 binden fazla yapının sular altında kalmasına neden olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Aracı sular altında kalan bir kişi ölmüştü

Selden en çok etkilenen eyalet olan Victoria’da şiddetli yağış nedeniyle yollar göle dönmüş, okullarda eğitime ara verilmiş, 3 bin ev ve iş yeri elektriksiz kalmıştı. Tasmanya’da ise 24 saat içinde şiddetli yağışın ardından nehirler taşmıştı. Selden etkilenen Yeni Güney Galler’in Forbes kasabasında 600 kişiye tahliye çağrısı yapılmıştı. Eyaletin batısında aracı sular altında kalan 1 kişi hayatını kaybetmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.