BETÜL GÖFTECİ MUTFAK SERÜVENİNİ ANLATIYOR

BETÜL GÖFTECİ MUTFAK SERÜVENİNİ ANLATIYOR

ABONE OL
Şubat 1, 2022 15:27
BETÜL GÖFTECİ MUTFAK SERÜVENİNİ ANLATIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

BETÜL GÖFTECİ’ NİN MUTFAK AŞKI…

 

Antakya’da çok kalabalık bir ailede dünyaya geldim. Çekirdek ailemiz kalabalık olduğu gibi hem annem hem babam 11 kardeş idiler. Bunu neden belirtiyorum? Normal bir kahvaltı bile şölene dönüşürdü evimizde, o yüzden. Yemek sofralarında buluşmak en keyifli anlardı. Hafta sonu pikniklerinde teyzeler amcalar ve kuzenlerle birlikte mangal keyfi yapmak için buluşulur ve bu buluşmaların ön hazırlıkları en az iki gün sürerdi. Bayram sofraları ve hazırlıkları başlı başına bir olaydı.

Yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu yiyecek ve içecekler hatta yüzyıllardır o coğrafyada yaşayan insanların oluşturduğu mutfak kültüründen etkilenmemek pek mümkün olmuyor. Antakya oldukça iyi bilinen bir mutfak kültürüne sahip. Bu ününü de sonuna kadar hak eden bir şehir.

Gastronomi ile ilgili bir eğitim ve profesyonel bir deneyimim olmamasına rağmen çok güzel yemek yapan bir anne ve babanın kızı olarak Antakya’da doğmam zaten bu konu ile doğal bir ilgim olduğunun göstergesi. Çok küçük yaşlarımdan itibaren hem annem hem babam mutfağa girdiklerinde hep yanlarında olmayı tercih ettim. Onları izlemek, nasıl yaptıklarını öğrenmek özellikle babamın yaparken anlatımlarını dinlemek çok hoşuma giderdi. Yani onlara çıraklık yaparak büyüdüm diyebilirim.

Üniversite için evden ayrıldıktan sonraki süreçte kendim mutfağa girdim elbette. Annemden ve babamdan reçete desteklerini alarak ilerledim. Yeni tatlara açık oluşum, yeni yerler görmeyi ve keşfetmeyi sevmem ile birleşince değişik yemekleri de kendi mutfağımda yorumlaya bilmeme vesile oldu.   

Böylelikle mutfakta yeni tatlar ortaya çıkarmaya olan merakım hep en keyif aldığım hobim oldu. Bunu meslek olarak yapmak hiç aklıma gelmedi meslek seçimi yaptığım yıllarda. Popüler mesleklerden değildi ahçılık. Doğal bir şekilde yaptığımız şeyleri herkes yapabiliyor zannediyor insan. Evet herkes her şeyi yapabilir elbette. Ancak hiç zorlanmadan hatta zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadan yapılan şeyler size uygun uğraşlar aslına bakarsanız. Şimdi böyle düşünüyorum.

Son bir buçuk yıldır tam zamanlı mutfaktayım. Yapmayı annemden ve babamdan öğrendiğim yemekleri kendi yorumlarımı da katarak reçetelendiriyorum. Yaptığım yemekleri fotoğraflıyorum ve İnstagram hesabımda paylaşıyorum. Aynı zamanda ürünlerimi isteyenlerle hem ürün hem atölye çalışmaları şeklinde buluşturuyorum. Tüm boş zamanlarımda da hem Türk hem yabancı şeflerin yemek videoları ve yemek kanallarını izleyerek geçiriyorum. Bu yol beni nereye götürecek merakla kendimi takip ediyorum.

İnstagram:

@bg.cuisine 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.