BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ: “ÇABAMIZ DÜNYA SAVAŞINI ÖNLEMEK”

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ: “ÇABAMIZ DÜNYA SAVAŞINI ÖNLEMEK”

ABONE OL
Mart 11, 2022 08:57
BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ: “ÇABAMIZ DÜNYA SAVAŞINI ÖNLEMEK”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya ve Ukrayna savaşı ile ilgili konuştu. Psaki, Ukrayna’ya asker göndermeyeceklerini belirtti.

Rusya‘nın Ukrayna’yı işgali aralıksız devam ediyor.

İki tarafında bir araya gelerek yaptığı barış girişimleri sonuçsuz kaldı.

ABD‘den ise sahadaki gerilim ile ilgili her gün bir açıklama geliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin açıklamada bulunarak, ABD’nin küresel bir savaşı önleyici konumda durduğunu vurguladı.

“ÇABAMIZ DÜNYA SAVAŞINI ÖNLEMEK”

Psaki yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya savaş uçağı göndermenin riskli olduğuna değinerek, “Bizim değerlendirmemiz bir dünya savaşını önleme çabamıza dayanıyor.” dedi.

Psaki, “Bölgeye bir tanksavar göndermekle savaş uçağı göndermek arasında fark vardır” açıklamasında bulundu.

“RUSYA İLE ÇATIŞMAYACAĞIZ”

Psaki, eğer Rusya’nın kimsyasal silah kullanmasi durumundanda ABD’nin Ukrayna`ya asker gönderip göndermeyeceği konusunda, “Başkan Biden’ın bu konudaki fikri değişmedi. ABD askerlerini Ukrayna’ya göndererek Rusya ile çatışmayacağız” dedi.

Psaki, “Rusya tarafından kimyasal bir saldırı yok. Biz Rusya’nın sahip olduğunu bildiğimiz kapasitesi hakkında uyarıyoruz.” dedi.

Ukrayna’ya insani yardım da dahil olmak üzere ABD’nin askeri ve güvenlik yardımı yaptığını belirten Psaki, “Bu çatışmaya doğrudan dahil olduk. Ukrayna’ya milyonlarca dolar ve güvenlik yardımı sağlıyoruz ve en büyük sağlayıcı biziz. Yaptırımlarımızla Rus ekonomisini ezdik. Ancak gerginliği daha fazla tırmandıracak adımlar atmaktan kaçınıyoruz. Uluslararası bir savaşa yol açmayacağız.” şeklinde konuştu.

RUSYA’YA KARŞI GÖZLERİMİZİ AÇIK TUTMALIYIZ

Psaki yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal silah kullanabileceğine dair uyarıda bulunarak, “Rusya, büyük bir biyolojik ve kimyasal silah programına sahip ve aynı zamanda kapasiteleri var. Ayrıca Rusya’nın tarihte de bu tür kimyasal silahlar kullandığını biliyoruz. Ve tüm bu faktörlere bakarak, dünyaya Rusya’nın bu silahları kullanma geçmişine sahip olduklarını da hatırlatarak gözlerimizi açık tutmamız gerektiğini söylüyoruz” dedi

 

ABD’nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile son dönemde yaptığı görüşmelerin merkezinde, Venezuela’da tutuklu bulunan Amerikan vatandaşlarının Amerika’ya gönderilmesi olduğunu belirten Psaki, “Venezuela lideri ile görüşmelerimizin merkezinde, Amerikan vatandaşlarını evlerine yerleşmelerini sağlamak ilk önceliğimiz oldu. Venezuela, dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biridir. Ancak şu anda ABD’nin Venezuela’dan petrol ithal etmesi görüşmelerin merkezinde değil.” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ GÖRÜŞME İLE İLGİLİ KONUŞTU

Psaki, Ukrayna’daki savaş hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin yaklaşık 1 saat kadar sürdüğünü belirtirken, görüşmeyi “yapıcı” ve “uzun” olarak nitelendirdi.

Psaki, Başkan Biden’ın Ukrayna’daki savaş hakkında Türkiye hükümetine barış için verdiği destekten dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.

Kaynak: Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.