Biden: Enflasyon, Amerikalıların cebine zarar veriyor

Biden: Enflasyon, Amerikalıların cebine zarar veriyor

ABONE OL
Kasım 10, 2021 23:12
Biden: Enflasyon, Amerikalıların cebine zarar veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, bugün açıklanan ekonomik verilere ilişkin değerlendirme yaptı.

Joe Biden, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısının 6 haftadır düşüş kaydettiğini ve göreve geldiğinden bu yana işsizlik maaşı başvurularının yüzde 70 azaldığını açıkladı.

“ENFLASYON, AMERİKALILARIN CEBİNE ZARAR VERİYOR”

ABD’de 31 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon oranına ilişkin konuşan Biden, “Enflasyon Amerikalıların cebine zarar veriyor ve bu eğilimi tersine çevirmek benim için en önemli öncelik” dedi.

Fiyat artışlarında en büyük payın enerji fiyatlarında olduğunu söyleyen Biden, Ulusal Ekonomi Konseyi’ni bu maliyetlerin daha da düşürülmesi üzerinde çalışmak için yönlendirildiğini anlattı. Federal Ticaret Komisyonu’nun ise enerji sektöründeki herhangi bir piyasa manipülasyonuna veya fahiş fiyat uygulamasına karşı harekete geçmesini istediğini söyledi.

“MERKEZ BANKASI’NIN BAĞIMSIZLIĞINA BAĞLIYIM”

Biden, “Enflasyonun izlenmesi ve mücadele edilmesi için gerekli adımların atılmasında ABD Merkez Bankasının bağımsızlığına olan bağlılığımı yeniden vurgulamak istiyorum” sözlerini kullandı.

ABD’nin toparlanma sürecinde ilerleme kaydettiğini vurgulayan Biden, daha yapılacak çok işin olduğunu aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.