DİKKAT! KUVVETLİ YAĞIŞ KAPIDA…

DİKKAT! KUVVETLİ YAĞIŞ KAPIDA…

ABONE OL
Şubat 1, 2022 12:05
DİKKAT! KUVVETLİ YAĞIŞ KAPIDA…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süredir yurt genelinde yoğun kar yağışı görülüyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler sonucunda ise; yurdun belirli kesimleri içi kuvvetli ve sağanak yağış beklendiği konusunda uyarılar yapıldı.  Yurt genelinde hava nasıl olacak? İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve batısı, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz’in batısı, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Manisa, Ankara, Kırıkkale, Sivas, Tokat, Bingöl çevreleri ile Erzurum’un güney ve batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın kuzey ve batısı ile kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur ve Sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya çevreleri, Isparta’nın güney kesimleri ve Burdur’un doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Muğla ve Gökçeada çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya çevreleri, Isparta’nın güney kesimleri ve Burdur’un doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli, Muğla ve Gökçeada çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR

Rüzgarın Marmara’nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI DİKKAT

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: hürriyet

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.