DOKTOR MAHYA SULTAN TOSUN KİMDİR?

DOKTOR MAHYA SULTAN TOSUN KİMDİR?

ABONE OL
Ağustos 10, 2022 10:54
DOKTOR MAHYA SULTAN TOSUN KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR!”

 

Merhabalar ben Dr. Mahya Sultan TOSUN. 1976 Akçaabat, Trabzon doğumluyum. Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme uzmanıyım. Çocukken hayalini kurduğum mesleğimi yapıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Nasıl mı karar verdim doktor olmaya? İhtiyacı olan insanlara yardımcı olmak, dertlerine deva olmaktı isteğim. Çocukken iki kere ameliyat olmak zorunda kalmıştım. Beni iyileştiren doktorlara ‘iyi ki varsınız’ hissiyatı ile bakmış ve kendi kendime ben de sizler gibi olup çocukları iyileştireceğim demiştim. Ve işte şimdi Dr. Mahya Sultan Tosun olarak karşınızdayım.

 

 

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ihtisas yaptım ve 2005 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldum. İlk görev yerim Endonezya’nın Banda Aceh şehri oldu. Bu bölgede gerçekleşen tsunami sonrası gönüllü olarak yeni doğan ve çocuk yoğun bakım ünitelerinde 3.5 ay çalıştım. Ülkeme döndükten sonra tayinimin çıktığı Bitlis Ahlat Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye başladım. Ahlat Devlet Hastanesi’nin ilk kadrolu çocuk hekimiydim. Hastaneye çocuk polikliniği ve çocuk servisi kurdum. Ayrıca ‘Anne Sütü ile Beslenmede Danışmanlık ve Bebek Dostu Hastaneler Projesi’ kapsamında Bitlis ili temsilcisi olarak uzun soluklu bir eğitim süreci sonrası il ve ilçelerdeki hastanelerin ‘Bebek Dostu Hastane’ ve Bitlis ilinin ‘Bebek Dostu İl’ ünvanını kazanmasında çok büyük emeğim oldu.

 

 

2009 yılında Çocuk Gastroenterolojisi yan dal ihtisasını yapmak üzere Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçiş yaptım. 2013 yılında mezun olduktan sonra Çocuk Gastroenterolojisi uzmanı olarak Denizli Devlet Hastanesi’nde 5 yıl süre ile çalıştım. 2018 yılında İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi ve İstinye Üniversitesi Bahçeşehir Liv Hospital’da çocuk gastroenteroloji uzmanı olarak göreve başladım. Bu süreç içinde Ulus Liv Hospital ve Bahçelievler Medikal Park Hastanesi’ne konsültan hekim olarak destek verdim.

 

 

2020 yılı itibari ile Bahçeşehir’deki özel muayenehanemde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı ve çocuk gastroenteroloji uzmanı olarak hizmet vermeye başladım. Çocuk Gastroenterolojisi branşı çocuklardaki sindirim sistemi hastalıkları (gastroözefageal reflü, gastrit, ülser, çölyak hastalığı, alerjik sindirim sistemi hastalıkları, inflamatuar bağırsak hastalıkları, üst veya alt sindirim sisteminden kanamalar, karaciğer hastalıkları, siroz ve portal hipertansiyon, sarılık, pankreas ve safra kesesi hastalıkları, kronik karın ağrısı, kronik kusma, kronik ishal, kronik kabızlık) ve beslenme problemleri (iştahsız çocuk, yeme ve yedirme davranış problemleri, obezite, yardımcı besleme yöntemlerinin kullanımı) ile ilgilenen bir bölümdür. Sindirim sistemi hastalıklarının çoğunda tanı üst ve alt sindirim sistemi endoskopisi (gastroskopi ve kolonoskopi) ve karaciğer biyopsisi ile konabilmektedir.

 

 

Muayenehanemde sağlam çocuk izlemi, emzirme danışmanlığı, özel aşıların anlatımı ve uygulanması, çocuk hastalıkları ve çocukların sindirim sistemi hastalıklarının tanı ve tedavileri ile ilgileniyorum. Gerekli durumlarda aldığımız örnekleri (kan, idrar, dışkı, kültür, biyopsi materyali gibi) anlaşmalı olduğum laboratuvara gönderiyorum. İhtiyaç du     yulması halinde serum takılması, damardan ilaç uygulaması ve buhar tedavileri yapıyorum. İl içi, il dışı ve yurt dışı online görüşmeler gerçekleştiriyorum. Endoskopik işlemleri anlaşmalı olduğum hastanelerde anestezi eşliğinde yapıyorum. Özel sağlık sigortaları (Allianz, Sencard, Mapfre) ile de anlaşmam mevcut olup sadece muayeneyi kapsamaktadır.

 

 

Ülkemizde Çocuk Gastroenteroloji uzmanı hekim sayısı halen yeterli sayıda değildir. Birçok ilimizde ve birçok hastanede bu branşta hekime ulaşmak mümkün olmamaktadır. Bu nedenle bazı hastanelere konsültan hekim olarak hizmet veriyorum. Ayrıca İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğretim görevlisi olarak tıp fakültesi öğrencilerine ders veriyorum.

 

 

Çocuklarla sohbet etmeyi seviyorum onlarla karşılıklı oynamaktan zevk alıyorum. Onları neşeli ve mutlu gördüğüm zaman ben de çok mutlu oluyorum. Tabi ki çocuklar hasta olmasın isterim ama hastalandıklarında da elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.