DOKTOR TUNÇ LAÇİN ANLATIYOR…

Doç. Dr. Tunç Laçin:

Marmara Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı’nda çalışmaktayım. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı’nda ihtisasımı tamamladım. Haziran 2012 – Ekim 2013 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Boston’da Harvard Üniversitesi Brigham Women’s Hastanesi Göğüs Cerrahisi bölümünde üst ihtisasımı tamamladım. Harvard Üniversitesi’nde kurduğum iyi diyalog ve gösterdiğim başarı sayesinde eğitim almaya geldiğim bir yerde, Harvard Üniversitesi’nde Göğüs Cerrahisi bölümünde hastanenin pektus ekskavatum (kunduracı göğsü) hastasına ilk kez Nuss ameliyatını yaptım. Başarılı bir şekilde hasta taburcu oldu. Daha sonra bu hastaneden gelen iş teklifini geri çevirerek Türkiye’de bizim insanımıza hizmet etmek ve kazandığım, geliştirdiğim melekelerimi ülkemiz için kullanmak için Türkiye’ye geri döndüm. Bu sırada Süreyyapaşa Göğüs hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi hastanesinde başasistan olarak çalışırken gelen teklif üzerine Marmara Üniversitesi Göğüs Cerrahsi’ne öğretim üyesi olarak geçtim. 2018 yılında Doçent oldum.

Avrupa Göğüs Cerrahisi Derneği (ESTS), Avrupa Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Derneği (EACTS), Amerika Göğüs Cerrahisi Derneği (STS), Türk Toraks Derneği, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği üyesiyim. EACTS’nin 3 yıl boyunca Göğüs Cerrahisi Bölümünde yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bu 3 yıllık süre boyunca derneğin tüm çalışmalarında görev alarak ülkemizi temsil ettim.

Yılda yaklaşık 300 – 350 ameliyat yapmaktayım. Akciğer kanserinin cerrahi tedavisi öncelikli ilgilendiğim konu iken, göğüs duvarı deformitelerinin tedavisi (pektus ekskavatum, pektus karinatum), mezotelyoma cerrahisi, diyafragm hastalıklarının tedavisi, timüs bezinin ameliyatları ve özofagus (yemek borusu) hastalıklarının cerrahi tedavisi ilgi alanlarımı oluşturmaktadır. Yurtdışı eğitimimin katkısı ile saydığım bu hastalıkların tedavilerini günümüzün popüler tedavi yöntemi olan kapalı cerrahi (minimal invazif) tedavi yöntemiyle sağlamaktayım. Minimal invazif cerrahi tedavi ile hastalarımıza sağladığımız avantajlar hastalarımızda ameliyat sonrası daha az ağrı olması, ameliyat sırasında daha az kan kaybı ve kısa hastane yatış süresidir. Eskiden 10 günden önce taburcu olamayan akciğer kanseri hastalarımız kapalı yöntem ile 3-4 gün içinde evlerine gidebilmektedirler.

Göğüs duvarı deformitesi olan hastalarımızın (pektus ekskavatum=kunduracı göğsü ve pektus karinatum=güvercin göğsü) tedavisi için ise bölümümüz bir referans merkezidir. Göğüs duvarı deformite cerrahisi programının yürütücüyüm. Yılda 120 – 140 arası hastanın göğüs duvarlarını yine minimal invazif yani kapalı cerrahi tedavi ile düzeltmekteyim. Hasta memnuniyetimiz bizim için her zaman önceliklidir.

ALS (amyotrofik lateral skleroz) ve spinal kord travması (omurilik travması) geçiren hastalara diyafram pili yerleştirerek bu hastaların hayat kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Diyafram pili yerleştirilen Türkiye’deki iki merkezden biri olan bölümümüzde son 7 yılda 45 hastaya diyafram pili yerleştirdim. Bu hastaların takiplerini Nöroloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göğüs hastalıkları ve Radyoloji Anabilim Dalları ile beraber yapmaktayız.

Cep tel: 05327025224

Email: tunclacin@gmail.com , tunc.lacin@marmara.edu.tr

Instagram: @drtunclacin

Exit mobile version