Efeler’in müthiş ikilisi  Adis Lagumdzija ve Bedirhan Bülbül

Efeler’in müthiş ikilisi Adis Lagumdzija ve Bedirhan Bülbül

ABONE OL
Temmuz 12, 2021 02:12
Efeler’in müthiş ikilisi  Adis Lagumdzija ve Bedirhan Bülbül
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erkan AYRAÇ

A Milli Erkek Voleybol Takımımız 2021 CEV Avrupa Altın Ligi’nde zirveye çıkarak Türk sporseverlere büyük bir gurur yaşattı.
Turnuvada 8 maçını da kazanan ve rakiplerine sadece 5 set veren ay-yıldızlı takımda iki isim ön plana çıktı. Bunlardan biri organizasyonu 175 sayıyla tamamlayarak hem en skorer olan hem de MVP seçilen Adis Lagumdzija, diğeri ise 22 kez rakip hücumlarına duvar örerek en çok blok yapan Bedirhan Bülbül… Bu iki isim İstanbul’a iner inmez ayağının tozuyla MİLLİYET’in sorularını yanıtladı.
Öncelikle Adis turnuvaya damga vurması ile ilgili, “Önemli olan kupayı kaldırmaktı, bunu başardık. Ayrıca Altın Lig’de hem en skorer isim olmak hem de MVP seçilmek beni ayrıca mutlu etti. Böyle sevinçler ilerisi adına bana daha çok motivasyon sağlıyor” dedi.
Yaptığı bloklarla büyük bir alkışı hakeden Bülbül ise “Turnuvanın en çok blok yapan oyuncusu olmak tabii ki beni şampiyonluk kadar mutlu etti. Ben yaptığım bloğu oyun içinde takımı ve beni ateşleyen en büyük silah olarak görüyorum. Her zaman daha iyisi için çalışıyorum” diye konuştu.
Bu organizasyonda üst üste ikinci kez kupayı kaldırmaları için de Adis “Hem yarı final hem de finalde çok zorlu rakiplerle karşı karşıya geldik. Ama şunu biliyorduk. Takım olgusu ile sahaya çıkarsak onları yenebilirdik. Bunu da başardık. Kupaların üst üste gelmesi de bizim için ayrı bir önem taşıyor” derken Bedirhan “Erkek milli takımımızda yukarı yönde olan ivmemiz bu son iki şampiyonluğumuzla taçlandı. Son şampiyon olarak turnuvaya başlamak tabii ki sorumluluğumuzu artırdı. Yeni bir oluşum içindeyiz ve bizden beklenenlerin farkındaydık. Takım olarak her şeyin üstesinden gelmeyi başardık” değerlendirmesinde bulundu.

‘Genciz ve enerjimiz yüksek’
Ay-yıldızlı takımın skor yükünü çeken Adis Lagumdzija, genç bir kadroya sahip olmalarının da avantaj yarattığına değindi. 22 yaşındaki voleybolcu, “Benim kendimden ve takım arkadaşlarımdan beklentilerim hep çok yüksek. Genç bir takıma sahibiz. Enerjimiz var, sadece çalışmamız gerekiyor. Bunu da zaten yapıyoruz” diye konuştu.

‘İtalya farklı deneyim oldu’
Geçen sezonu İtalya’da geçiren Adis Lagumdzija bu macerayı da anlattı. Yıldız voleybolcu, “İtalya benim için çok güzel bir macera ve çok büyük bir deneyim oldu. Bütün takımdaki arkadaşlarıma mutlaka yurtdışına çıkıp oynamaları gerektiğini her zaman söylüyorum. Herkes yurtdışında kendisini ne kadar gösterirse bu gelişimine o kadar katkı sağlıyor. Yurtdışında Türkiye’yi temsil etmek de benim için ayrı bir gurur” ifadelerini kullandı.

175 sayı, 22 blok!
Avrupa Altın Ligi’nin en değerli oyuncusu seçilen Adis Lagumdzija, ürettiği 175 sayıyla turnuvanın en skorer ismi de oldu. Adis ayrıca 136 smaç sayısıyla en iyi smaçörler listesinin ilk sırasını kimseye kaptırmadı. Organizasyona damga vuran yıldız voleybolcu en çok servis sayısı bulan oyuncular kategorisinde Ukrayna’dan Oleh Plotnytskyi ile zirveyi paylaştı.
Grup ve dörtlü final etabında oynanan karşılaşmaların ardından milli takımın orta oyuncularından Bedirhan Bülbül ise 22 blok sayısına imza atarak en çok blok yapan listesinin ilk sırasında yer aldı.

‘Estonya maçını hiç unutamam’
Turnuvada 8 maça çıktıklarını ve hepsini kazandıklarını belirten Bedirhan Bülbül, Estonya mücadelesinin kendisi için çok farklı bir yeri olduğuna vurgu yaptı.
Milli voleybolcu, “Estonya maçı belki de kariyerimde en unutamayacağım ve en özel maç olacak. 2-0 geriye düştüğümüz yarı final mücadelesinde rakibe uyguladığımız baskı, hatalarımızı en aza indirmemiz ve en önemlisi savaşçı ruhumuzu sahaya koyduk ve karşılaşmayı 3-2 kazandık” diye konuştu.

‘Desteğinizi hissettik’
Bedirhan Bülbül başarıda önemli bir payın da kendilerine verilen desteğin olduğunu söyledi. Bülbül, “Gerçekten çok büyük destek verdiniz. Bunu çok derinden hissettik. Zor bir süreçten sonra iyi bir şekilde hazırlandık. Federasyonumuza da büyük desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu gururu yaşattığımız için mutluyuz” dedi.

‘Avrupa Şampiyonası ayrı bir vitrin’
A Milli Voleybol Takımının iki yıldızı önlerindeki en önemli organizasyon olan Avrupa Şampiyonası’nda herkesin beklentisinin daha da yükseldiğini vurguladı.
Uzun bir hazırlık periyodunun kendilerini beklediğini belirten Adis Lagumdzija, “Organizasyonda tabii ki hedefimiz yine kupayı kaldırmak olacak. Uzun bir hazırlık dönemi geçireceğiz. Hem hazırlık maçlarımız olacak hem de antrenörlerin hazırladığı programları uygulayarak şampiyonaya en formda halimizle gideceğiz. Eğer takım olgusunu yine sahaya güzel bir şekilde yansıtırsak orada da güzel bir derece elde edebiliriz” ifadelerini kullandı.
Bedirhan Bülbül ise şöyle konuştu:
“Avrupa Altın Ligi’ne nasıl ciddi ve titiz bir şekilde hazırlandıysak, Avrupa Şampiyonası için de aynısı geçerli olacak. Bu organizasyon ayrı bir vitrin. Bulunduğumuz grupta da şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Kamp sürecini sağlıklı bir şekilde geçirip, hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğiz.”

Babalara armağan
Şampiyonluğun Babalar Gününde gelmesi voleybolculara farklı bir gurur daha yaşattı. Böyle bir günde kupa kaldırmanın mutluluklarını ikiye katladığını belirten iki milli yıldız, “Şampiyonluğumuz bizlerin bu günlere gelmesinde büyük bir payı olan babalarımıza armağan olsun. Tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Cristiano Ronaldo Portekiz Antrenmanında Pepe’ye Şaka Yaptı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.