Enfeksiyonları dakikalar içinde teşhis eden teknoloji!

Enfeksiyonları dakikalar içinde teşhis eden teknoloji!

ABONE OL
Haziran 29, 2021 22:12
Enfeksiyonları dakikalar içinde teşhis eden teknoloji!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araştırmacılar, bir saatten daha kısa sürede doğru ve güvenilir sonuçlar üretebilen ve bir laboratuvara numune gönderme ihtiyacını ortadan kaldıran bakteriyel enfeksiyonlar için telefondan takibin yapılmasını sağlayacak hızlı bir test oluşturdu.

Nature Chemistry dergisinde yeni yayımlanan makalede, testin gerçek klinik örneklerden idrar yolu enfeksiyonlarının teşhisindeki etkinliği açıklanıyor. Araştırmacılar testi diğer bakteri türlerini tespit etmek ve COVID-19 dahil olmak üzere virüslerin hızlı teşhisi için uyarlıyor. Ayrıca kanserin ilk belirtilerini tespit etmek için de çalışmalar sürüyor.

ANTİBİYOTİK KULLANIMINI DÜŞÜREBİLİR

Araştırma yazarlarından Leyla Süleymani, “Bu, hastaların daha iyi tedavi alabilecekleri, daha hızlı sonuç alabilecekleri ve ciddi komplikasyonlardan kaçınabilecekleri anlamına gelecek. Ayrıca gereksiz antibiyotik kullanımını da önleyebilir, bu da antimikrobiyal dirence karşı savaşta bize zaman kazandırabilecek bir şeydir” diyor.

Biyokimya ve biyomedikal bilimler profesörü olan yardımcı yazar Yingfu Li, “Bu, doktorlara becerilerine ve deneyimlerine dayanarak zaten şüphelendikleri şeyleri destekleyecek bilimi verecek” diyor.

Yeni DNA tabanlı teknoloji, kan şekeri monitörüne benzer bir cihaz ile çalışıyor. Bir mikroçip, bir enfeksiyonun spesifik protein imzasını tespit edebilen molekülleri kullanarak kan, idrar veya tükürük gibi bir vücut sıvılarını analiz edebiliyor. USB boyutundaki cihaz, sonucu gösteren bir akıllı telefona takılabiliyor ve sonuçların incelenmesini sağlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.