ERDOĞAN: ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM DEĞERLENDİRİLEBİLİR

ERDOĞAN: ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM DEĞERLENDİRİLEBİLİR

ABONE OL
Mart 25, 2022 10:10
ERDOĞAN: ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM DEĞERLENDİRİLEBİLİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO Zirvesi’nin ardından Türkiye’ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, asgari ücrete zam konusunda ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan, asgari ücrete zam konusunda yeşil ışık yaktı. İşte detaylar…

Rusya Ukrayna savaşı gündemiyle Brüksel’de toplanan NATO Zirvesi‘ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşları ve asgari ücrete ikinci zam konusunda önemli bir açıklama yaptı.

“GEREKİRSE TEKRAR DEĞERLENDİRME YAPILABİLİR”
Basın mensuplarından Erdoğan’a “Yılbaşında asgari ücret ve memur maaş zammı belirlendikten sonra ‘Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir’ dediniz. Geçtiğimiz günlerde masada işçi adına pazarlıkları yürüten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da ‘Biz bir davet gelirse zevkle o masaya otururuz’ dedi. Bir gündem var mı, yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu? Bir de emekliler için bayram ikramiyesi ödeniyor, onların da bir zam beklentisi var, emeklilere de bir müjdeniz olacak mı?” sorusu yöneltildi.

“YIL ORTASINDA MEVCUT DURUM DEĞERLENDİRİLİR”
Erdoğan bu soruya “Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır.” yanıtı verdi.

“ÇOK ÖNEMLİ ARTIŞ YAPTIK” DEMİŞTİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde konu hakkında yaptığı açıklamayla asgari ücrete ikinci zam beklentisine kapıları kapatmıştı. Bakan Bilgin, “Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.