FAHRETTİN ASLAN BASKI YAPTI, BÜLENT ERSOY’ A YASAK GELDİ

FAHRETTİN ASLAN BASKI YAPTI, BÜLENT ERSOY’ A YASAK GELDİ

ABONE OL
Ocak 26, 2022 21:44
FAHRETTİN ASLAN BASKI YAPTI, BÜLENT ERSOY’ A YASAK GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Flash TV’ de yayınlanan ve en olaylı program olmayı başaran “AL SANA HABER” in her gün değişen yorumcularında bugün masada Başak Çokan, Nurettin Soydan, Bahar Candan ve Dr. İsmail Bay vardı.

Seyhan Soylu, geçmişte pek çok sosyal yardım projesinde yer aldığını ve hatta bir proje için nü poz verdiğini söylerken, bir kişi için daha nü poz verdiğini söyledi. Soylu; “Zamanında Bülent Ersoy’ a sahne yasağı getiren Kenan Evren Paşa, Seyhan Soylu’ nun nü resmimi çizmişti” diye açıklamada bulunurken insanların zamanla düşünce ve fikirlerinin değişebileceğini söyledi.

Soylu açıklamalarına devam ederek; “Ahu Tuğba, Nurcan Sabur hep beraber Kenan Paşa ile bir akşam yemeğinde oturmuştuk. Kenan Evren Paşa ile çok kereler oturup yemek yedik. Bülent Ersoy’ un yasak konusunu ben bizzat sorduğumda ‘ Kenan Paşa bu yasak aslında benim bilgim dışında gelişti. O tarihte herkes kraldan kralcı olduğundan dolayı böyle bir konu yayıldı, Yoksa Bülent Ersoy hakkında herhangi bir yasak yoktu. O dönemde Yasak varmış gibi bize bağlı olan kişiler yasağı koydu. Biz de onların yanlışlarına mecburen sahip çıkma adına imza attık’ dedi.
Seyhan Soylu Kenan paşa ile anılarına şöyle devam etti ; ‘’ Kenan Paşa diktatör, sert mizacının yanında özel hayatında bambaşka keyifli bir adamdı” sözleri üzerine 7. Cumhurbaşkanı Kenan Paşa ile o gün bu konuşmaya şahit olan ünlü gazeteci Nurcan Sabur canlı yayına telefonla bağlandı.

Nurcan Sabur; “ O gün Kenan Paşa ile Marmaris’teki o yemekte, Ahu Tuğba ve bende vardım. Ben size Bülent Ersoy’ a yasağın nasıl geldiğini de anlatayım. O dönem gazino savaşları vardı. Birbirlerinden adam kaçırırlardı. Bülent Ersoy başka bir gazinocu olan Osman Kavran ile anlaşınca Fahrettin Aslan ile Bülent Ersoy’ un arası açılıyor ve Fahrettin Aslan küplere biniyor. 12 Eylül ihtilali de yeni olmuş ve Nevzat Ayaz’ ın Fahrettin Aslan’ ın gazinosunda masası var, özel bir loca. Arası çok iyi. Fahrettin Aslan kırgınlığından dolayı Nevzat Ayaz’ a baskı yapıyor Bülent Ersoy için. 12 Eylül’ ü fırsat bilip Nevzat Ayaz Ankara’ ya baskı yapıyor ve Bülent Ersoy hakkındaki bu yasağı çıkartıyor. Bu yasağın altında yatan sebep budur. Nevzat Ayaz da sonrasında yasağı ben getirdim diye itiraf etmiştir. Bu olay Ankara destekli bir Nevzat Ayaz kumpasıdır. Kenan Evren’ in oradaki hatası ise bu olaya imza atması olmuştur.” diyerek Soylu’ nun iddialarını da doğruladı.

Seyhan Soylu; “Ben de şunu ekleyeyim. O gün o yemekte Ahu Tuğba’ yı dudaklarından öpen Kenan Evren dedi ki; Benim içime sinmedi. Yazık ettik o çocuğa. Çocuk derken Bülent Ersoy’ u kastederek söyledi. Bu kadar değerli bir sanatçıya yazık ettik. Nevzat Ayaz’ ın Bülent Ersoy ile ilgili verdiği kararda yatacak yeri yok dedi” ve ekledi; “Aslında bu yasağı getiren Fahrettin Aslan ve onun adamları olan o tarihteki Emniyet Müdürü Şükrü Balcı ve dönemin valisi Nevzat Ayaz böyle bir karar imza atıyorlar ve Mehmet Ağar da o tarihte Asayiş Şube Müdürü. Bu karar sebebiyle Mehmet Ağar da bu karardan inanılmaz muzdarip ve üzgün olduğunu her seferinde söylemiş bir adamdır” diye açıklamada bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.