FRANSA’DA KORONA VİRÜS KISITLAMALARI GEVŞETİLİYOR

FRANSA’DA KORONA VİRÜS KISITLAMALARI GEVŞETİLİYOR

ABONE OL
Şubat 2, 2022 08:04
FRANSA’DA KORONA VİRÜS KISITLAMALARI GEVŞETİLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’da korona virüse yönelik yapılan kısıtlamaların hafifletilmesine karar verildi. Hükümet sözcüsü Gabriel Attal yaptığı açıklamada “Son birkaç gün içinde eğilimin zayıf bir şekilde tersine döndüğünü gördük ve her gün yedi gün öncesine göre daha az vaka bildirildi.” ifadelerine yer verdi.

Koronavirüs salgınının etkilerini en aza indirmek için Fransa’da uygulanan tedbirler gevşetiliyor.

Açık havada maske takma zorunluluğu gibi bazı kısıtlamalar, bugünden itibaren kaldırıldı.

EVDEN ÇALIŞMAK ZORUNLU OLMAYACAK

Konser salonları, spor müsabakaları ve diğer etkinlikler için seyirci kapasitesi sınırları da kaldırıldı. Evden çalışmak zorunlu olmayacak ancak bu yöntem tavsiye olarak devam ediyor.

Karar, ülke geçen ay rekor düzeyde günlük vakalara ulaşmasının ardından geldi. AFP’nin haberine göre, stadyumlarda, sinemalarda ve toplu taşıma araçlarında yeme ve içmeye de bundan sonra izin verilecek.

OMİCRON DAHA AZ TEHLİKELİ GÖRÜLÜYOR

Başbakan Jean Castex, geçen ay yaptığı açıklamada, Fransa’nın yeni aşı kartı sayesinde “şubat ayında salgını durdurmak için alınan kısıtlamaların çoğunu kaldırabileceğini” söylemişti.

Yetkililer, Omicron varyantı tehdidini, daha bulaşıcı olmasına rağmen, virüsün önceki türlerinden “daha sınırlı ve daha az tehlikeli” olarak görüyor.

“ EĞİLİM ZAYIF BİR ŞEKİLDE TERSİNE DÖNDÜ”

Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, “Son birkaç gün içinde eğilimin zayıf bir şekilde tersine döndüğünü gördük ve her gün yedi gün öncesine göre daha az vaka bildirildi.” açıklamasını yaptı.

Fransa’da son yedi gün içinde ortalama 322 bin 256 vaka kaydedildi.

Kaynak: ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.