Grip vakaları arttı, Turşucu Köyü’ne akın başladı

Grip vakaları arttı, Turşucu Köyü’ne akın başladı

ABONE OL
Ekim 24, 2021 13:12
Grip vakaları arttı, Turşucu Köyü’ne akın başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soğuk havaların gelmesiyle beraber grip vakaları kendisini göstermeye başladı.

Gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, turşu satışlarını artırmaya başladı.

Vatandaşlar turşunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini düşünürken, Kemerburgaz’daki Turşucu Köyü’ne akın etti.

Köyde bulunan ve satışlardan memnun olan esnaf, gelen vatandaşların en çok lahana, salatalık ve biber tercih ettiğini söyledi.

“KIŞ AYLARI GELDİ, TALEP ARTTI”

Kemerburgaz’da turşuculuk yapan Egemen Demir, “Türk geleneği olarak kış aylarının gelmesiyle turşuya talep arttı. Yine kış ile sofralarımıza yağ oranı yüksek yemekler gelmeye başladı. Bu yemekler  turşusuz olmaz.

Bu nedenle bizim turşu satışlarımız şu an yükseldi. Zaten turşuculukta yazın kurum zamanıdır, kışın satış. Turşuların tüm çeşitlerinin kilosu 22 liradır.

Turşu probiyotik bir ürün olduğu için doğal antibiyotik etkisi var. Özellikle turşu suyu. İyi bir turşu öncelikle görselinden anlaşılır.

Parlak olması gerekir. Aynı zamanda turşuyu tattığınız zaman tuz oranı yerinde olmalı. En iyi turşu bu şekilde anlaşılır. Vatandaşların en çok tercihi ise salatalık, lahana ve biber oluyor.” dedi.

“LAHANA VE SALATALIK TURŞUSUNA TALEP FAZLA”

Turşunun probiyotik olduğu için çok yararlı olduğunu belirten Kemerburgaz’da turşuculuk yapan Semiha Demir, “Vatandaşlarımız iyi turşu satın almalı. İyi turşu yerken boğazı yakmaz. Vatandaşlar en çok lahana ve salatalık turşusuna talep gösteriyor.

Şu an havaların soğumaya başlamasıyla yoğunlukta artmış durumda. Beylikdüzü’nden Kemerburgaz’a turşu almaya gelenler var. Bütün turşu çeşitlerimizin kilosu 22 lira. Sadece bamya ve sarımsak turşusunun kilosu 40 lira.” dedi.

“HASTALIK İÇİN ANTİBİYOTİK”

Turşu almaya geldiğini söyleyen Murat Çelik, “Turşuyu Anadolu insanı olarak çok seviyoruz. Özellikle lahana, salatalık, biber ve turşu suyunu çok seviyoruz. Şu an 5 kilo turşuya 66 lira verdim” ifadelerini kullandı.

Mustafa Çalış ise “Lahana, biber ve fasulye turşusu almaya geldim. İyi turşuyu yedikten sonra anlıyorum. Turşu kışın daha çok yeniliyor” ifadelerini kullandı.

Turşuyu antibiyotik olarak kullandığını belirten Nimet Gündoğdu, “Zencefil turşusunun çok güzel olduğunu söylediler almaya geldik. Şu an havalar soğumaya başladı. Hastalıklar için antibiyotik gibi kullanıyoruz. O yüzden turşu suyu da alacağım.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.