“HAYATINDAKİ ADIMLAR İÇİN BİR GÜN DEĞİL BUGÜN BAŞLA”

“HAYATINDAKİ ADIMLAR İÇİN BİR GÜN DEĞİL BUGÜN BAŞLA”

ABONE OL
Temmuz 14, 2021 14:05
“HAYATINDAKİ ADIMLAR İÇİN BİR GÜN DEĞİL BUGÜN BAŞLA”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

YAZAR KIVILCIM KALAY: “HAYATINDAKİ ADIMLAR İÇİN BİR GÜN DEĞİL BUGÜN BAŞLA”

 

‘Türkiye Büyüyor Projesinin’ sponsorlarından KIVILCIM KALAY  Ankara’da yaşamakta. Aslına bakarsanız edebiyat mezunu olamayan Kıvılcım HANIM İngilizce işletme mezunu. Yazarlığa başlayış hikayesini bizler için anlattı.

 

“HAYATIM BOYUNCA YAZI YAZMAK İSTEDİM. AMA KISMET OLMADI.”

 

Ben hep yazmak isterdim. Ama bir türlü kısmet olmazdı. Bilirsiniz Türkiye’de yazarlık çok para kazandıran bir meslek sayılmaz ya… O yüzden yazarlığı sonradan bir hobi olarak seçmeyi tercih ettim. Ertelediğimiz şeyler vardır, yazarlıkta benim için öyle bir şeydi. Ama en sonunda kısmet oldu başladım. İlk kitabım denemeydi, ikinci kitabım roman, roman yazmak biraz daha zor tabii… İkinci kitapta mutlaka bir yaşanmışlık var. Ama onun üzerine kurgu yapıyorsunuz. Okurların hayatlarından kesitler var. Benim arkadaşlarımdan, kendimden var. Güzel geri dönüşler aldım. Şimdilik 2 kitabım var ama 3. kitap yolda. Birinci kitabımın adı ‘Kendinden Kaçan Kadın’, ikinci kitabım adı ise ‘Beş Kadın Tek Cehennem’…

 

“BEN KADIN OLDUĞUM İÇİN KADIN FİGÜRÜ BİR ADIM ÖNDE”

 

Ben kadın olduğum için sanırım kadın figürü önde. Kendi duygularımı daha iyi anlatacağımı düşündüm. Empati kurmak daha kolay oldu bu noktada. Üçüncü kitapta yine aşk var tabii, ilişkiler var. Şiddette var. Şiddet gören erkeklerde var günümüzde, sadece kadınlar değil. Kitaplarımdaki mesaj hayatındaki adımlar için bir gün değil bugün başla… Ben kitap yazmaya doğum günümde başladım. Artık hayallerimi ne zaman gerçekleştireceğim, bu doğum günümde kendime bir ödül vermeliyim dedim, Kitap fikri bu şekilde ortaya çıktı. Yazarken ilham aldığım şeyler duyduğum hayat hikayeleri olabilir. Okurlarımdan gelen yorumlar beni etkiler.

 

“BAZEN SENARYOLAŞTIRDIĞIM ŞEYLER OLABİLİYOR”

 

Bazen biraz senaryolaştırdığım şeyler olabiliyor. Ama duygusal kısımları ben acı çekerken daha çok yazıyorum. Ben İskender Pala’da okurum, Elif Şafak’ta okurum, klasiklerden de okurum yani her türlü yazarı okurum. Ben kitap yazmak isteyenlere öncelikle kitapevlerini iyi araştırmaları gerektiğini söylerim. Çünkü bu çok ciddi bir sorun. Kitap yazmak için bir dosya oluşturuyorsunuz ve herhangi bir kitapevine gidiyorsunuz. Kitapevi sizden ücret talep edebilir bu ücret karşılığında kitabınızı kitapevlerinde bulamayabilirsiniz. O yüzden yaptığınız sözleşmeyi çok dikkatli okuyun. Benim kitabım çıksın da ne olursa olsun demeyin. Sonra kitabınızı yayınevlerinde göremeyebilirsiniz.

 

 

‘Türkiye Büyüyor Projesi’ iletişim: 0532 628 23 59

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.