HİNDİSTAN ALARM VERİYOR!

ABONE OL
Nisan 16, 2021 11:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan koronavirüs de günlük vaka sayısı 200 binleri geçti. Hastanelerde yatak sayısı yetmiyor.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan ‘da günlük vaka sayısı 217 bini geçti. Vaka sayısının her geçen gün arttığı ve Brezilya’yı geçtiği ülkede sağlık sistemi de alarm veriyor. Lok Nayak Jai Prakash (LNJP) Hastanesi’nde tedavi gören koronavirüsten muzdarip hastaların bazıları tek yatakta iki kişi tedavi görüyor. Hastanenin tıbbi direktörü Suresh Kumar, çok zor durumda olduklarını belirterek “Kesinlikle aşırı yük altındayız. Zaten tam kapasite ile çalışıyoruz” dedi.

Hastanede birbirlerine yabancı hastalar yatakları paylaşırken, ölenlerin cansız bedenleri ise morga götürülmeden önce koğuşun dışında bekletiliyor. Kumar, “Bugün sadece Lok Nayak’ta 158 kişi kabul ediliyor ve bunların neredeyse tamamı ağır vakalardı” dedi.

VAKALAR GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

İlk Kovid-19 vakasının 30 Ocak 2020’de kaydedildiği Hindistan’da zaman içinde artan günlük vaka sayısı, 16 Eylül 2020’de 97 bin 859’a kadar çıkmış, bu tarihten sonra aşağı yönlü seyre girmişti. Günlük vaka sayısı sonraki 4,5 ay boyunca istikrarlı şekilde azalarak 1 Şubat’ta 8 bin 587’ye kadar düşmüştü.

Ancak bu ilk dalganın ardından vaka eğrisi şubattan itibaren yukarı doğru sert bir yay çizerek, yeni ve ilkinden çok daha büyük bir dalga meydana getirdi.

Hindistan, “2 Nisan’dan bu yana günlük bazda dünyada en fazla vaka kaydedilen ülke” konumunda bulunuyor.

Ülkede son 6 günde 1 milyon vaka tespit edildi. Bu, salgının başında bu yana kaydedilen en hızlı 1 milyonluk artış oldu. Vaka sayısı 10 milyondan 11 milyona 65 günde, 11 milyondan 12 milyona 35 günde, 12 milyondan 13 milyona 11 günde ulaşmıştı.

COVID-19 verilerinin derlendiği “Worldometers” internet sitesine göre, Hindistan, “dünyada en fazla vaka tespit edilen 2. ve virüse bağlı en fazla ölümün görüldüğü 4. ülke” konumunda bulunuyor.

 

Kaynak: cnntürk.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.