İKİ ÜLKE DAHA NATO ÜYESİ OLUYOR!

İKİ ÜLKE DAHA NATO ÜYESİ OLUYOR!

ABONE OL
Nisan 13, 2022 10:33
İKİ ÜLKE DAHA NATO ÜYESİ OLUYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıları sonrası birçok ülkede NATO üyeliği tartışması yeniden alevlendi. The Times’ın’ın haberine göre Finlandiya ve İsveç NATO’ya girmeye hazırlanıyor. İşte detaylar…

Rusya‘nın 24 Şubat’ta Ukrayna‘ya yönelik başlattığı askeri hareket savaşa dönüştü.

2 aya yaklaşan çatışmalar devam ederken Ukrayna’nın savaş öncesinde NATO’ya üye olma hazırlığı ve savaşın da bu nedenle çıktığı değerlendirmeleri çerçevesinde bölge ülkelerinde yaygın bir tartışma başladı.

FİNLANDİYA VE İSVEÇ’TEN NATO KARARI

Özellikle Rusya ile sınırı olan Finlandiya ve İsveç gibi ülkelerde NATO’ya üyelik konuları ciddi boyutta konuşulmaya başlandı.

Bu kapsamda İngiliz gazetesi The Times’ta yayınlanan bir analiz yazısında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Yazıda İsveç ve Finlandiya’nın yaz aylarında NATO üyesi olmaya hazırlandığı belirtilirken, bu konuda Rusya’nın stratejik hatasına dikkat çekiliyor.

Analize göre Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatı bölge ülkelerini savunmasız hissettirerek NATO’ya yönlendiriyor.

RUSYA’DAN NATO2YA SERT TEPKİ

Buna karşın Baltık ülkelerinin NATO üyeliği tartışmalarına yönelik Rusya’dan da sert açıklamalar geliyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılması halinde Avrupa’da güvenliğin artmayacağını belirtmişti.

Peskov, “NATO, barış ve istikrar sağlayan bir ittifak değildir. İttifak’ın daha fazla genişlemesi de kesinlikle Avrupa’da güvenliği artırmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: En Son Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.