İSTANBUL’U ETKİSİ ALTINA ALAN KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ!

İSTANBUL’U ETKİSİ ALTINA ALAN KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ!

ABONE OL
Mart 19, 2022 07:36
İSTANBUL’U ETKİSİ ALTINA ALAN KAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da beklenen kar dün akşamdan itibaren etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün 17.30’dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına ara verildiği duyurusunu yaptı.

Meteoroloji ve AKOM’un uyarılarının ardından İstanbul’un bazı bölgelerinde dün kar yağışı başladı. Etkisini artıran kar, sabaha kadar her yeri bembeyaz yaptı.

Kar yağışının olduğu noktalarda soğuk havanın da etkili olması ile birlikte yollar buz pistine döndü. Sokaklar ve yollar buz pistine döndü. Sabah saatlerinde araçları ile evden çıkmak isteyen vatandaşlar yokuşlarda zorluk çekti.

BUGÜN VE YARIN ETKİSİ DEVAM EDECEK
Meteoroloji’nin son hava durumu raporuna göre İstanbul’da bugün ve pazar günü de yoğun kar yağışı etkili olacak. Pazartesi günü sıcaklığın biraz yükselmesiyle yağış karla karışık yağmura dönecek. İstanbul’da salı günü yağış beklenmiyor.

YASAKLARA YENİLERİ EKLENDİ
Dün İstanbulluları evlerinden çıkmamaları için uyaran Vali Ali Yerlikaya, ayrıca kentte beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle dün saat 17.30’dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu.

“İSTANBUL’DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR”
Yerlikaya bu sabah yaptığı son paylaşımda ise “Günaydın Hemşehrilerim. Günlerdir yaptığımız tüm uyarıları dikkate aldığınız, kurallara riayet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Meteorolojik verilerine göre #İstanbul’da bugün kuvvetli #kar yağışı bekleniyor. Lütfen bugün de zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım.” ifadeleri yer aldı.

“ULAŞIM HATLARINA EK SEFER KOYDUK”
Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “17.20’de başlayıp gece boyu yoğun bir kar yağışı yaşayacağız. Vatandaşlarımızı saat 17.00 itibariyle özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları noktasında uyarıyorum. Tüm ulaşım hatlarında ek seferler koyduk. Lütfen özel aracınızı değil toplu taşımayı kullanınız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.