KADIN DOĞUM UZMANI ALEV ÖZDEMİR KİMDİR?

KADIN DOĞUM UZMANI ALEV ÖZDEMİR KİMDİR?

ABONE OL
Ekim 28, 2022 08:55
KADIN DOĞUM UZMANI ALEV ÖZDEMİR KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Dr. Alev Özdemir Karabağ’ın Klinik Çalışmaları Nelerdir?

 

 

2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Alev Ö. Özdemir Karabağ, 2009 yılında Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden (Büyük Doğum) uzmanlığını almıştır. 11 yıldır Eskişehir’de çalışmış ve son dört yıldır da kendi kliniğinde hastalarına hizmet vermektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuştur. Seslendirme/dublaj eğitimleri de bulunmakta ve bir bilim sitesine seslendirme ve yazılarıyla katkı sağlamaktadır. Kendisi 2021 yılından beri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Derneği’nde (KADUD) başkanlık görevini de yürütmektedir.

Dr. Alev Ö. Özdemir Karabağ klinik çalışmalarıyla ilgili ise aşağıdaki bilgileri vermektedir.

Kliniğimizde klasik olarak bir kadın doğum kliniğinde gerçekleşen gebelik takibi ve doğum işlemlerinin yanı sıra her türlü kadın hastalıklarının tanı ve tedavisi ile açık, kapalı (laparoskopik) ve vajinal yoldan yapılan bütün ameliyatların yanı sıra gebe kalmak isteyen veya gebelikten korunmak isteyen çiftlerde yeni nesil uygulamalar, vajinismus tedavisi, yenilikçi menopoz tedavileri, cinsel sağlık ve iyilik, idrar kaçırma, genital sağlık, estetik ve güzellikte lazer ve birçok yeni seçenek hastalarımıza sunulmaktadır.

Günümüzde dış görünüşe verilen önemin artmasıyla vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi genital bölgede de estetik uygulamalar yaygınlaştı. Genital bölgede iç dudakların normalden büyük olması kozmetik ve hijyenik sıkıntılar yaratabiliyor. Geçirilmiş gebelik ve doğumlarla vajinal bölge anatomik, işlevsel olarak da deforme olabiliyor. Ayrıca yaş alma, menopoz veya bir şekilde gelişen hormonal yetersizlikten kaynaklanan vajinal kuruluk, genital bölgede hacim kaybı ve cinsel işlevlerin zorlaşması gibi şikayetler de ortaya çıkabiliyor. Bu bölgedeki hemen her türlü sıkıntıyı ihtiyaca göre ameliyat, lazer veya diğer uygulamalarla gidere bilmekteyiz.

Bu konuda oldukça yüz güldürücü ameliyat sonuçlarımız var. İhtiyaca göre lazerle veya hyalüronik asit dolgu, PRP ve mezoterapi gibi yöntemlerle de istenen sonuca ulaşabiliyoruz. Tabii burada hangi yöntemi ne amaçla kullanacağımıza hem klinik muayene ve değerlendirmeye hem de hastamızın şikayet veya ihtiyacına uygun olarak karar veriyoruz. Cinsel işlev sıkıntıları; cinsel isteksizlik, orgazm sorunları da kadınların yaygın ve dile getirilmesi zor sorunları arasında yer alıyor. Bu sorunlar için de gerek lazer cihazlarındaki yeni uygulamalar gerekse PRP uygulamaları gibi yöntemlerle hastalarımızın cinsel hayat kalitelerini belirgin şekilde arttırabilmemiz mümkün oluyor.

İdrar kaçırma konusu genç yaşlı pek çok kadında ortaya çıkabilen ve günlük hayatı ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen önemli bir sorun. Ve ne yazık ki çok fazla da dile getirilmemekte. Hastalarımız herhangi bir nedenle bize geldiklerinde dahi özellikle sorulmadıkça bu şikayetlerinden bahsetmezler. İyi bir sorgulama ve muayene sonrası idrar kaçırma tipini belirleyerek yaşam tarzı değişiklikleri, ilaç ve ameliyat seçenekleri sunulabilmekte. Ancak bu alanda da kliniğimizde özellikle çok geç kalınmamış olgularda gerçekten cerrahiyle kıyaslanabilecek derecede yüz güldürücü sonuçlar veren Er-Yag lazer seçeneğimiz bulunuyor. Bu da yaklaşık 15-20 dakikada muayenehane koşullarında herhangi bir ağrı duymadan uygulanabiliyor ve idrar kaçırma tedavisinde son dönemde mutlaka göz önünde bulundurulması ve denenmesi gerekli bir yöntem olarak kabul görüyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.