KDV desteği 1 ay daha uzayabilir

KDV desteği 1 ay daha uzayabilir

ABONE OL
Haziran 22, 2021 22:00
KDV desteği 1 ay daha uzayabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Antalya’nın Kemer ilçesindeki NG Phaselis Bay Oteli’nin açılışını yaptı. Erdoğan, konuşmasına, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ve Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ı yatırımları dolayısıyla tebrik etti.
Türkiye’nin turizmde hâlâ çok büyük yatırım ve kazanç potansiyeli barındıran bir ülke olduğunun altını çizen Erdoğan, salgın döneminde turizm sektörünü ayakta tutmak için yoğun gayret gösterdiklerini ifade etti. Erdoğan, “Kendisi de sektörün içinde olan Kültür ve Turizm Bakanımız, yurt içinde ve yurt dışında gereken her adımı attı, adeta kısa mesafe koşucusu diyeceğim, maraton biraz uzun olur, gidilmedik ülke bırakmadı. Bir taraftan Almanya, bir taraftan İngiltere, bir taraftan Rusya, bütün bunlarla bu koşturma yapılırken biz de telefon diplomasimizi yoğun şekilde devam ettirdik ve sonunda bu ülkelerden müjdeler gelmeye başladı” diye konuştu.

‘Listelerden çıkıyoruz’

Aşılamada özellikle son dönemde gerçekleşen atılımla yeni bir döneme girildiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarıyla ilgili listelerden çıkmaya başladı. Fransa’nın ardından Rusya’nın da bu doğrultuda aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz. En son NATO Zirvesi’nde Sayın Macron ile yaptığımız görüşmenin meyvesini aldık. Fransa da olumlu adımını attı. Böylece turizmcilerimizin 2021 sezonunun en azından ikinci yarısını değerlendirmelerini temin edeceğiz.”

‘Turist sayısı artacak’

Geçen yıl tüm sıkıntılara rağmen 16 milyon turistin ağırlandığını anımsatan Erdoğan, bu yıl çok daha yukarıda rakamlara ulaşılacağından ümitli olduğunu belirtti. Erdoğan, “Yatırımcılarımıza bu yeni döneme hazırlanmalarını şimdiden tavsiye ediyorum. Bu süreçte bir defa daha görülmüştür ki Türkiye’de tatil yapan turist ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor. İnşallah bu kazan kazan politikasıyla turizmdeki yerimizi daha yukarılara çıkartacağız” ifadelerini kullandı.
Sektöre verilen KDV desteğine de değinen Erdoğan, “KDV noktasındaki desteği de haziran sonuna kadar uzattık, herhalde yeter” diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bu konudaki talebini aktaran Erdoğan, “Mehmet Bey, ‘1 ay daha uzatalım’ diyor. Şimdi pazartesi günü Kabine Toplantımız var. Kabine Toplantımızda tekrar bunu masaya yatırırız ve Kabine Toplantısı’ndan sonra yapacağım ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Devlet olarak biz de destekler ve teşviklerle sektöre her türlü kolaylığı gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Yerli ve uluslararası tüm yatırımcılarımızın meseleleriyle şahsen ilgilenmeyi en başta gelen görevim olarak görüyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Belek ilçesinde AK Parti Antalya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katılarak partililere hitap etti. HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıya değinen Erdoğan, “İzmir’deki provokatif saldırıyı en şiddetli şekilde kınadık, kınıyoruz, benzerlerini de kınayacağıç Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı alacağına inanıyoruz” dedi. 

Notlar…

Konuşmanın ardından Erdoğan, beraberindekilerle kurdeleyi keserek otelin açılışını yaptı.

Antalya Diplomasi Forumu için kentte bulunan Erdoğan, Kemer’e eşi Emine Erdoğan ile geldi.

Göynük Turizm Bölgesi’ndeki otelin girişinde NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, ailesi ve kalabalık tarafından karşılanan Erdoğan’a Kültür ve Turizm Bakanı

Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank eşlik etti.

Erdoğan’a Güral tarafından Anadolu kültüründe büyük öneme sahip Turna kuşu heykeli hediye edildi.

Ersoy: Beklentimiz sezonun geç bitmesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Özellikle turizmin Türkiye’de iki başkenti var, biri Antalya’mız ikincisi İstanbul. Havalimanı sonuçlarını da almaya başladık. Son 10 gündür havalimanı trafiğinde iki şehrimizde yüzde 30-35 civarında günlük varışlarda artışlar var. En son dün aldığımız mutlu bir haberle bunun daha da artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Beklentimiz geç başlayan sezonun geç bitmesi. Yani bu sene sezon ekim sonunda bitmeyecek muhtemelen yıl sonuna kadar sezon devam edecek. Biz de inşallah geçen senenin çok üzerinde bir rakamla bu sezonu tamamlayacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.