KOBİ’LER İÇİN YENİ BİR  DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

KOBİ’LER İÇİN YENİ BİR DÜZENLEMEYE GİDİLDİ

ABONE OL
Mart 19, 2022 07:50
KOBİ’LER İÇİN YENİ BİR  DÜZENLEMEYE GİDİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOBİ tanımında değişikliğe gidildi. Düzenlemeye göre KOBİ için üst limit arttırıldı.  Düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin tespitinde kullanılan kriterler güncellendi.

Artık çok daha fazla işletme KOBİ sınıfına girecek.

2 BİN 44 İŞLETME DAHA KOBİ SINIFINA DAHİL OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, düzenlemenin amacını ”Daha fazla işletmeyi destek kapsamına almak” olarak özetledi. Düzenleme ile 2 bin 44 işletme daha KOBİ sınıfına dahil olarak devletin KOBİ’lere yönelik verdiği destek ve teşviklerden yararlanabilecek.

 

KOBİ SINIFINA GİRMEK İÇİN ÜST LİMİT 250 MİLYON LİRA

Düzenlemeye ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre; 250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 250 milyon lirayı aşmayan işletmeler KOBİ olarak tanımlanacak. Önceki düzenlemede KOBİ sınıfına girmek için üst limit 125 milyon liraydı.

Yönetmelikle ayrıca, 10 kişiden az çalışanı olan mikro işletmelerin yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosu 3 milyon liradan 5 milyon liraya çıkartıldı. Yine 50 kişiden az personeli olan küçük işletmeler için limit, 25 milyon liradan 50 milyon liraya yükseltildi.

TÜİK’in 2021 yılında yayınladığı KOBİ istatistiklerine göre Türkiye’de 3 milyon 427 bin 891 işletme bulunuyor. 3 milyon 419 bin 773 olan KOBİ sayısı, yapılan düzenleme ile 3 milyon 427 bin 891’e çıkacak.

Kaynak: En Son Haber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.