KURUCU CANSU DERİNTUNA KİMDİR?

KURUCU CANSU DERİNTUNA KİMDİR?

ABONE OL
Aralık 28, 2022 09:48
KURUCU CANSU DERİNTUNA KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

DIY EXPERT LTD. ŞTİ. HİZMETLERİ NELERDİR?

 

DIY EXPERT anonim şirketi olarak yurt dışında market zincirlerine Türkiye’den ürün ihracatı yapmaktayız. Şirketimiz 6 sene önce kuruldu. Kurucumuz Cansu Derintuna, yurt içinde ve yurt dışında market zincirlerinde, 20 sene satın alma direktörü olarak görev yapmıştır. Onun bu görevlerinden gelen tecrübelerini ve bağlantılarını kullanma fikriyle şirketimiz ortaya çıkmıştır. Son 6 senedir ağırlıklı tekstil ürünleri, mobilya, ev gereçleri ve diğer gıda dışı alanlarda yurt dışında faaliyet gösteren market zincirleri için Türkiye’de sourcing faaliyetleri yürütmekteyiz.

 

Ürün çeşitliliğimiz fazla çünkü büyük marketler çok geniş bir ürün paletine sahip. Biz de onların isteği doğrultusunda Türkiye’den ürün araştırma, geliştirmeden ihracatına kadar bütün hizmetleri sunuyoruz. Fiyat ve kalite bu konuda öne çıksa da, paketleme ve lojistik de çok önemli bir yer tutuyor. Her market zincirinin paketleme ve lojistik konusunda farklı taleplerini yerine getiriyoruz aksi takdirde ürün ne kadar uygun fiyatlı olsa da kabul görmüyor.

 

Yabancı market zincirlerine mal tedariği anlamında en büyük rakibimiz Çin firmaları. Çin’in ihracat anlamında büyümeye başlaması özellikle dünyanın en büyük perakende zinciri olan Wallmart’ın bu ülkeden mal almaya başlamasıyla olmuş. Dolayısıyla 90’lardan beri Çin uluslararası market zincirlerine ürün temin etme konusunda çok büyük bir tecrübeye ve yetişmiş eleman gücüne sahip olmuştur.

 

Bir çok market zincirinin Çin’de çok büyük satın alma ofisleri oluşmuş ve ihracat devasa rakamlara ulaşmıştır. Her ne kadar fiyat açısından, girdi maliyetlerinin düşüklüğü sebebiyle Çin bir avantaja sahip olsa da, biz ve bizim gibi firmalar bunu ülkemiz lehine çevirmeye çalışmaktadır. Burada en büyük avantajımız mesafe ve sevkiyat süreleri olarak öne çıkmaktadır. Bu iki faktörün yanında verdiğimiz hizmetle öne çıkmaya çalışıyoruz. Son bir senede kurların baskılanması bizim çok aleyhimize gelişen bir unsur oldu maalesef.

 

Türk lirası ile Dolar-Euro arasında muhakkak ihracatı destekleyici bir denge kurmak gerekiyor. Aksi takdirde artan maliyetleri ihracat fiyatlarımıza eklememiz gerekiyor ki bu da satışımızı maalesef olumsuz etkiliyor. Biraz destekle ihracatımızı çok daha fazla arttırabileceğimize inanıyoruz. Bu inançla ileriki  yıllarda hedefimiz hizmet kalitemizi daha da arttırıp, yurt dışı market zincirleri için Türkiye’de vazgeçilmez bir iş partneri konumuna gelmektir.

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.