Mersin’de en küçük göçer, ilk göç yolcuğunda

Mersin’de en küçük göçer, ilk göç yolcuğunda

ABONE OL
Kasım 17, 2021 00:13
Mersin’de en küçük göçer, ilk göç yolcuğunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ailesiyle atalarından gelen konargöçerlik geleneğini sürdüren 7 çocuk babası Ali Uçar (68), eşi, 2 çocuğu, gelini ve torunları ile birlikte ilkbaharda Bozyazı’dan 20 devesi ve onlarca küçükbaş hayvanı ile yola çıkıyor.

YAZIN ALADAĞ, KIŞIN DA MERSİN’DELER

Yol boyunca çadır kurup, mola vererek, Konya’nın Hadim ilçesindeki Aladağ’a kadar gelen Uçar ailesi, yaz aylarını burada geçirip, kış mevsimi yaklaşınca da tekrar Mersin’e dönmek için yola koyuluyor.

DEDESİNİN ADI VERİLDİ

Uçar ailesinin kızı Fatma Dilekmen, 4,5 ay önce Hadim’de göçer hayatı sürdükleri sırada erkek çocuk dünyaya getirdiğini ve eşi Mustafa Dilekmen ile oğullarına Ali adını verdiklerini söyledi. Göçerlik geleneğini sürdürmesi için dede Ali Uçar’ın adı verilen Ali, ilk göç yolculuğuna başladı. Karaman’ın Ermenek ilçesinde mola veren aile, daha sonra yine Bozyazı’ya gitmek için yollarına devam etti.

“OĞLUM, EN KÜÇÜK YÖRÜK GÖÇERİ OLD”

Ali’nin doğumuyla çadırlarına neşe geldiğini belirten Fatma Dilekmen, ”Babam Ali Uçar, atalarından kalma göçer hayatı geleneğini sürdürüyor. Çocuk yaşlardan itibaren ben de ailemle birlikte aynı hayatı sürdürdüm. Evlendikten sonra da devam etti. Şimdi de oğlum, en küçük yörük göçeri oldu ve ilk göç yolculuğuna başladı. Ali çadırımızın neşesi oldu. Dedesinin ismini verdik ve inşallah dedesinin izinden gidecek” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.