MODACI & SANATÇI SEMA GÜNAY KİMDİR?

MODACI & SANATÇI SEMA GÜNAY KİMDİR?

ABONE OL
Ekim 5, 2022 13:50
MODACI & SANATÇI SEMA GÜNAY KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

“Dünya kültürel mirasını sevgi projesi kurtaracak!”

 

Ben Sema Günay, uzun yıllardır giyilebilir sanat ve koleksiyonluk eserler üretiyorum. DJ Pierrott olarak ses ve renk frekansları ile sözlü, armonik, lirik şiirler, metinler okuyorum. Çalışmalarımda, kendi felsefem olan “mixedartperformersism” sanat akımı ile bir süreç başlattım ve bireylere sanatsal terapiler uyguluyorum. Buna göre herkes sanatçıdır. Sanat, moda ve tüm alanların ruhudur ancak üretilen her çalışma koleksiyonluk eser ve moda değildir.

Lisede resim eğitimi ve iş alanında kumaş desinatörlüğü ardından, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Dokuma ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Endüstriyel Tasarım Yüksek lisans tamamladım. İtalya Milano’da Domus akademi Fashion Design sertifikası ile Londra’da 2011 yılında “Designed By Sema Günay” adlı şirketimi kurdum. Şuan da pasif durumda olan bu girişimimde amacım, sanat ve modayı uluslararası platformda da sergilemekti.

Diğer çalışmalarım arasında “marka ülke, marka şehir ve marka insan” vizyonu ile Türkiye’de kültürel değerleri incelemekteyim. Bu vizyon esasları ile “Sevgi projesi” kapsamında İç Anadolu’da bulunan “Lületaşı” üzerine ilk eserimi yazdım. Defile, film ve ürün özellikli çalışmalarım için destek amaçlı valilikler ile görüştüm. Sevgi projem içinde “Kral Midas ve Türk Kristalin Tılsımı” adlı kitabımı resimledim ve hikaye olarak Kütahya valiliği tarafından 3000 adet basıldı. İl turizm müdürlüklerine ücretsiz dağıtıldı. Telif hakları dahil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağışladığım bu eser ülke hazinesinde yerini almıştır.

Ardından Büyük İskender’in Doğu Rortası’ nı anlatan “Alexander- i Zülkarneyn ve Anatolian Kristali’nin Tılsımı” adlı II. kitabımı, sekiz yıl süren bir zaman aralığında yazdım ve resimledim. Tescilli ve henüz yayınlanmamış bu kitap da kültürel ve fantastik bir eserdir. Sanatsal olarak otel, ev, şirket ve bunun gibi mekanlarda dekor amaçlı koleksiyon değerinde eserler boyuyorum, personellerine motivasyon amaçlı sergi ve seminerler veriyorum. Farklı tekstil firmaları için danışmanlık yapmaktayım.

Kumaş deseni, moda trendlerine uygun tasarımlar, tablo ve giyilebilir sanat eserleri üretmekteyim. “Paonbleu” adlı patentli tekstil markam ve Bodrum, Alaçatı, Eskişehir gibi kültürel şehirlerde üretilmiş eserlerim ve giyilebilir sanat koleksiyonlarım ile tablolarım çok kez yerel ve global yazılı ve görsel medyada yer almıştır.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.