Muhalefet partilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz

Muhalefet partilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz

ABONE OL
Mart 28, 2023 08:24
Muhalefet partilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
DHA

Türkiye seçim dönemine girdi.

Resmi süreç devam ederken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin imzayı tamamalayan Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın adaylıklarının kesinleştiğini açıkladı.

Bu gelişmeden sonra, seçim döneminden önce başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar aday olup olamayacağı tartışmaları başladı.

Dün İyi Parti bu konudaki itirazını YSK’ya bir dilekçe ile yapmıştı.

Memleket Partisi de itiraz etti

Memleket Partisi de Erdoğan’ın 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylığına ilişkin YSK’ya itiraz dilekçesi sundu.

Seçim takvimine göre bugün itibarıyla resmi gazetede geçici cumhurbaşkanı adaylarının listesinin yayımlandığını hatırlatan Çelik, “Aday listelerine itiraz da bugün başlamış oldu. Biz de Memleket Partisi olarak itirazımızı yaptık. 101’inci maddenin 2’nci fıkrasında bir kimse en fazla 2 defa cumhurbaşkanı seçilebilmekte. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı 3’ncü defa aday oldu. Bu yasal olarak mümkün değil. Bu nedenle itirazlarımızı sunduk” dedi.

4 partiden itiraz

Memleket Partisi; İYİ Parti, DEVA Partisi ve Halkın Kurtuluş Partisi’nden sonra Erdoğan’ın adaylığına ilişkin YSK’ya itiraz dilekçesi sunan dördüncü parti oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.