ORYANTAL DİDEM “BEN NAMUSSUZ DEĞİLİM!”

ORYANTAL DİDEM “BEN NAMUSSUZ DEĞİLİM!”

ABONE OL
Şubat 3, 2022 11:11
ORYANTAL DİDEM “BEN NAMUSSUZ DEĞİLİM!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

On yaşından beri sahnede olan oryantal Didem Kınalı bilinmeyenlerini anlattı.

 

Ünlü oryantal Didem Kınalı, internette yayınlanan bir programa konuk oldu. Henüz 10 yaşında sahne almaya başlayan oryantal Didem Kınalı, hayatından ve kendinden bahsetti.

İşte Kınalı’nın açıklamalarından ara başlıklar:

“İKİ DİDEM VAR”

“Sahnede çok mutluyum, bir başka Didem oluyorum. Evde de temizlik yapan, temizliği takıntı haline getiren bir Didem var! İki farklı Didem arasında dağlar kadar fark var.

“NAMUSSUZ DEĞİLİM”

Ben insanların hep şöyle bakmasını istedim; Ailenin kızı olarak. Evet, ben dansçıyım ama kötü bir iş yapmıyorum, namussuz değilim. O gözle bakanlar var ama ben öyle biri değilim. Bu işi iyi yaptığımı düşünüyorum.

“KAPATSAK DA VETO YEDİK”

Oryantal kıyafetini ben tasarlamadım, ben dünyada yokken de vardı bu kıyafetler daha da açıktı. Dansın anlamı ‘göbek dansı’, göbeğinin açık olması gerekiyor. Bunu kapatmayı da denedik, ama ona rağmen birçok yerden veto yedik. Evet, seksi bir dans ama bütün danslar öyle değil midir? Bütün şarkıcılar da seksi giyinebilir, oryantal dansın aşağılandığını görmek beni üzüyor.

Oryantal Didem Kınalı: Ben namussuz değilim #1

“KOCALARINDAN KORKUYORLAR”

Yurt dışında küçük kızlara eğitim veriyorum. Türkiye’de yetişkin kadın, kocasından gizli derse geliyor diyor ki ‘kocam duymasın beni döver.’

“ÇİNGENE’ DİYORLARDI”

Dans etmeyi oyun gibi biliyordum. Annem ve teyzeler de dans ediyordu. Müzisyen bir ailede büyüdüm. Ten rengimden dolayı okul yıllarım da çok dışlandım. ‘Çingene’ diyenler oldu.

“FAKİRDİK”

Fakir bir ailede büyüdüm. Okulu bıraktım çalışmaya başladım. İlk dans ettiğimde sahneye çıkarken babamın çoraplarını göğsüme koyup çıktım. Henüz 10 yaşımdaydım. Evde o kadar çok para lafı konuşuluyordu ki artık otomatik olarak beynine yerleşiyordu para kazanma durumu. Anne tarafım Selanik, baba tarafım ise Yunanistan Dedeağaçlı… Ben Kuştepe’de büyüdüm.

14 YAŞINDA PAVYONA GİRDİ

İlk pavyona gittiğimde bir solistin arkasında dans ediyordum. Uykun geliyor, erken yatmaya alışıksın ama orada gece dörde kadar durmak zorundasın… Sonra İkitelli’de bir yere gittik, ‘konsomatris olur musun’ dediler. Ne olduğunu bilmiyordum ‘deneyeyim’ dedim. ‘Ben içki içemem bana kola verin’ diye belirttim. Bir adamın yanına oturdum. Tanımıyorsun, çocuksun adam orada konuşuyor derdini anlatıyor. Ben de oturdum orada program izledim. Adam bana ‘sen beni dinliyor musun, ne dedim’ diye sordu. ‘Programı izle çok güzel’ dedim. Sonra bana yaşımı sordu ‘18’im dedim. Aslında yalan söyledim. Ben 14 yaşımda kendimi eğittim. Bir adam para takmaya çalışırken taciz etti. Kafasında şişe kırıp kaçtım.

Bizim evde hep alkol kokusu vardı. Babam çalışmamı istemiyordu. Annem ise ‘çalışıp eve para getirecekler’ derdi. Babamın zaafı alkol olduğu için o yüzden susuyordu. Çok seviyordum babamı aşıktım ona… Okumamı çok istiyordu ama olmadı.

“AJDA PEKKAN BENİ UYARDI”

İbo Show’a başlamadan önce günde dokuz yerde sahne alıyor, iyi de kazanıyordum. Ünlü olmak gibi bir arzum da yoktu. Bir gün telefon çaldı ‘İbo Show’a oryantal lazım’ dendi. Ne kadar para vereceklerini sordum. Stüdyoda seçme yaptılar. Dans ettikten sonra İbrahim Bey’i aradılar anlaşma sağlandı. Bir gün sonra aradılar anlaşmayı iptal ettiklerini söylediler. Bir ay sonra tekrar çağırdılar. İbrahim Bey aradı ‘gelmezsen ben gelip alacağım seni’ dedi. 6 yıl kadar beraber çalıştık.

O süre zarfında konuşma yasağım vardı. Şöhret denen şeyden haberim yoktu. Ajda Hanım bir gün kulisime geldi ‘Şöhret ateşten gömlektir kızım’ dedi. Senden istediğim ‘paranı tut, malvarlığı yap, hayatını dizginle’ sözleriyle uyardı.

MADONNA İLE DANS ETTİM

Oryantal mesleği çok geri plana atıldı. Afişlerden resimlerim kaldırıldı, sahne alamadım. Ben Madonna ile dans ettim. Dünyada bu kadar değer görürken kendi ülkem de ezilmek beni üzdü.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.