Pakistan’da ünlü otelin Türk aşçısı ilgi odağı

Pakistan’da ünlü otelin Türk aşçısı ilgi odağı

ABONE OL
Ekim 31, 2021 00:00
Pakistan’da ünlü otelin Türk aşçısı ilgi odağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 2 ay önce başkent İslamabad’da 5 yıldızlı Marriott Otel’in mutfağına aşçıbaşı olarak getirilen İşçi’nin, otel mutfağında yaptığı değişiklikler dikkati çekiyor.

Gelir gelmez restorana döner standı kurduran İşçi, yine Türk yemekleri, kahvesi, çayı ve lokumuyla da Türk mutfağının lezzetlerini Pakistanlıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

İşçi, aşçılık tecrübesini ve Pakistan’da geçen sürede yaşadıklarını paylaştı.

“PAKİSTAN MUTFAĞINDA DAHA FAZLA BAHARAT VAR”

İşçi, 27 yıllık otel ve turizm tecrübesine sahip olduğunu anımsatarak, dünyanın çeşitli ülkelerinde aşçılık yaptığını, büyük otel zincirlerinde çalıştığını ve çeşitli ödüllere sahip olduğunu söyledi.

Pakistan’da 8 haftaya yakın bir süredir bulunduğunu ifade eden İşçi, “Çok zorlandığımı söyleyemem. En azından insanların isimleri, kültürleri ve dini bize tanıdık. İslamiyet açısından aynı dini aynı kardeşliği paylaşıyoruz. Son derece mutluyum burada olmaktan.” ifadelerini kullandı.

İşçi, Türk ve Pakistan mutfağını karşılaştırarak, “Türk mutfağı oldukça zengin. Pakistan ile karşılaştırdığımızda burada baharatlar fazla. Yemekler çok pişiyor ve aromalar çok güçlü.” dedi.

“TÜRK MUTFAĞI, HER DAMAĞA HİZMET EDEBİLİYOR”

Dünya genelinde Türk mutfağının sevilmesinin çeşitli sebepleri olduğunu dile getiren İşçi, “(Türk mutfağı) Hemen hemen her damağa hizmet edebiliyor. Türk mutfağının ortak ve orta bir tadı var. Ve herkes aradığı tadı bulabiliyor.” diye konuştu.

İşçi, geçen 2 aylık sürede oldukça memnun edici geri dönüşler aldığını vurgulayarak, “Burada Türk bayrağının, kültürümüzün ve mutfağımızın bir temsilcisiyim.” ifadelerini kullandı.

Pakistan’da ciddi bir Türk konsepti boşluğu olduğunu belirten İşçi, “Otel bünyesinde bunu değerlendirmeye karar verdik. Oluşturacağımız konseptin içerisinde Türk kahvesi, çayı, lokumu, Osmanlı çay saati ve baklava yer alacak.” diye konuştu.

“ATEŞBAZ-I VELİ’NİN MİRASINI TAKİP EDİYORUZ”

İşçi, otelde bir de restoran açma girişimleri bulunduğunu vurgulayarak, restoranın “Anadolu” veya farklı bir Türk ismiyle açılacağını ve burada Türk yemeklerinin ağırlıklı olacağını aktardı.

İslamabad Marriott Otel Pazarlama Müdürü Amina Jaffrey de Türk aşçı İşçi’nin kısa sürede çok önemli katkılar sunduğunu belirterek, iki ülke arasındaki güzel ilişkilerin bir parçası olarak Türk aşçının buraya geldiğini söyledi.

Jaffrey, İşçi’nin tercih edilmesinde kendisinin profesyonel kariyerinin ve uzmanlığının önemli olduğunu vurgulayarak, “Bunun yanı sıra Türkiye’den geliyor. Diriliş Ertuğrul Pakistan’da çok ünlü ve seviliyor. Bu seçimde bunların da payı var.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.