PFİZER &BİONTECH ONAYI VERDİ! 5 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR AŞI OLABİLECEK

PFİZER &BİONTECH ONAYI VERDİ! 5 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR AŞI OLABİLECEK

ABONE OL
Şubat 2, 2022 08:10
PFİZER &BİONTECH ONAYI VERDİ! 5 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR AŞI OLABİLECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pfizer ve Biontech, 5 yaş altı çocukların Covid-19 aşısı olabilmesi için FDA(Gıda ve İlaç İdaresi)’ya başvuruda bulundu.

Dünyada  koranavirüs vakaları artarken, tartışma yaratan konulardan biri de aşı yaptıracak olan çocukların yaş aralığı olduğu biliniyor.

Bu kapsamda Pfizer ve BioNTech ortak çalışarak, 5 yaş altı çocuklara korona aşısı onayı alma amacında olduklarını belirtti..

ACİL KULLANIM ONAYI BAŞVURUSUNDA BULUNDULAR

Pfizer ve BioNTech,  ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne (FDA) acil kullanım onayı başvurusu yaptı.

Pfizer ve BioNTech, yaptığı açıklamada, FDA’nın bu yaş grubunda kamu sağlığı için acil ihtiyaç nedeniyle ilaç şirketinden başvuru yapmasını istediğini bildirdi.

5 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR AŞI OLABİLECEK 

ABD’de 4 yaş altı 1,6 milyondan fazla çocuk Covid-19’a yakalandı. FDA’nın talebi üzerine veri gönderimini başlatan Pfizer ve BioNTech, 6 aylık ve 5 yaş arasındaki çocuklara iki doz Covid-19 aşısı için acil kullanım onayı başvurusu yaptı.

FDA, Pfizer ve BioNTech’in bu yaş grubuna Covid-19 aşısı için yaptığı acil kullanım onayı başvurusunu 15 Şubat’ta görüşecek. İlaç şirketleri, bu yaş grubunda 3 doz Covid-19 aşısı denemelerine ise devam ediyor.

Kaynak: ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.