PKK/YPG’lilerin Fransa Senatosu’nda ağırlanmasına TBMM Lideri Mustafa Şentop’tan reaksiyon

PKK/YPG’lilerin Fransa Senatosu’nda ağırlanmasına TBMM Lideri Mustafa Şentop’tan reaksiyon

ABONE OL
Mart 27, 2023 22:36
PKK/YPG’lilerin Fransa Senatosu’nda ağırlanmasına TBMM Lideri Mustafa Şentop’tan reaksiyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL
AA

2015’te hain terör örgütü YPG/PKK’nın Elysee Sarayı’nda elebaşlarını ve sözde yöneticilerini askeri üniformalarıyla ağırlayan Fransa, yine skandal bir olaya imza attı.

Düzenlenen resepsiyona hain terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG ve onun kadın yapılanması YPJ’nin sözde sözcüleri Nuri Mehmud ile Ruksan Mihemed davet edildi.

Teröristleri davet edip madalya verdiler

Şaşkına çeviren etkinlikte Fransızlar bununla da yetinmedi.

Teröristler Ruksan Muhammed ile Nuri Mehmud’a senato tarafından bir de ‘Onur Madalyası’ verildi.

TBMM Başkanı tepki gösterdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yayımlandığı mesajında Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütü mensuplarının Fransa Senatosu’nda ağırlanmalarının, çok vahim olmakla beraber şaşırtıcı olmadığını belirtti.

Fransa’nın daha önce terör örgütü DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle açık veya üstü örtülü şekilde ilişki kurmasına şahit olunduğunu hatırlatan Şentop, şunları kaydetti:

Meclis Başkanı olarak ifade etmeliyim ki bir ülkenin parlamentosunun terör örgütü mensuplarına ev sahipliği yapması o kurumun itibarını zayıflatır. Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantıları ile açıkça saf tuttuklarını tüm dünyaya bir parlamenteri eliyle gösteren Fransa’dan hukuka, insanlığa ve modern güvenilir bir devlet olmanın gereklerine uygun hareket etmesini bekliyoruz.

Gözden Kaçmasın Fransa Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı Haberin Detayları

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.