PROFESÖR DOKTOR NESLİHAN DEMİRBAŞ KİMDİR?

PROFESÖR DOKTOR NESLİHAN DEMİRBAŞ KİMDİR?

ABONE OL
Ekim 5, 2022 11:58
PROFESÖR DOKTOR NESLİHAN DEMİRBAŞ KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Prof. Dr. Neslihan Demirbaş, Trabzon’da üç kardeşin en büyüğü olarak dünyaya gelmiştir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nde öğrenim görmüştür. Aynı Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamlamıştır. Halen aynı üniversitenin Kimya Bölümünde Öğretim Üyesi profesör olarak görev yapmaktadır. Prof. Dr. Ahmet Demirbaş ile evlidir.

Uzman Dr. Mustafa Hakan ve Eczacı Sinem Görkem’in anneleridir. Bugüne kadar organik kimya bilimi üzerine çok sayıda projede görev yapmış, lisans öğrencileri yanında çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmiştir.

Organik kimya üzerine bilimsel indekslerce taranan uluslararası bilimsel dergilerde altmışa yakın yayını bulunmaktadır. Ayrıca “Frontiers in Natural Product Chemistry” başlıklı bir kitapta “New Developments in the Quinolone Class of Antibacterial Drugs” başlıklı bölümü (Chapter 2) kaleme almıştır. Chembridge Scholars Publishing isimli yayınevi tarafından yayınlanan Green Methodologies Leading to the Formation of New C-C and C-Heteroatom Bondsbaşlıklı bir organik kimya kitabı bulunmaktadır.

Neslihan Demirbaş “Tutsak Yürekler Vadisi” başlıklı romanın yazarıdır. Kendi deyimiyle, “Uzun yıllar kimya bilimine hizmet ettikten sonra –ki bunu yaptığına asla pişman değildir-  “Tutsak Yürekler Vadisi” gibi insanın kalbine dokunurken aynı zamanda yaptığımız seçimler ile hayatımızın nasıl güzelleştiğini veya nasıl ziyan olduğunu düşündürten bir romanı kaleme almaktan çok büyük mutluluk duymuştur.

Yoğun hayat temposu içinde günlük işlerle, eğitim öğretimle, bilimsel araştırmalarla uğraşırken, aynı anda hem evlat, hem eş, hem anne ve hem de öğretim üyesi olmaya çalışırken, uzmanlık alanının çok dışında roman yazmak gibi bir uğraş edinmek, ona büyük bir huzur vermiş, dinlendiğini hissettirmiştir.”

Halen kimya bölümünde araştırma projelerine devam ederken ikici romanı “Vefa Mevsimi”nin de yazımını bitirmiş, basım aşamasına getirmiştir.

“Tutsak Yürekler Vadisi”nden alıntı: Umutlar, hayaller gencecik bedenlerle birlikte sönüp giderken ve gökyüzü buna tanıklık etmişken güneş nasıl yeniden doğuyor, bulutlar nasıl bu kadar mavi, Karadeniz nasıl bu kadar sakin!…

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.