RUS ORDUSU UKRAYNA’YA GİRDİ

RUS ORDUSU UKRAYNA’YA GİRDİ

ABONE OL
Şubat 22, 2022 12:23
RUS ORDUSU UKRAYNA’YA GİRDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Devlet başkanı Putin, ordusuna Donetsk ve Lugans halk cumhuriyetinde barışın korunması talimatını verdi. 

Ukrayna ile Rusya arasında, ayrılıkçı Ruslar nedeniyle yaşanan gerilimde yeni bir aşamaya gelindi.

Hemen hemen her gün Batılı ülkelerin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği açıklamaları sürerken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna konulu zirvede görüşeceğini açıkladı.

Putin ayrıca bugün yaptığı açıklamada, başta ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptırım tehditlerine aldırmadan, tek taraflı bağımsızlık ilan eden Luhansk ve Donetsk bölgelerini tanıdığını belirtti.

PUTİN’DEN “DONBAS’A GİRİN” EMRİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Silahlı Kuvvetlerine sözde Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinde barışın korunması talimatını verdi.

ORDULAR KARŞILAŞTIRILDI!

Ukrayna ordusu ülkesini savunmaya hazır olduğunu, Rusya ise güçlü bir ordunun yanı sıra nükleer silahlara sahip olduğunu vurguluyor.

Rusya ve Ukrayna’daki açık kaynakların yanı sıra dünya ülkelerinin askeri güçlerine ilişkin analitik veri tabanları hazırlayan Global Firepower Kuruluşu (GFP) verilerine göre Rusya ve Ukrayna ordularının mevcut kapasiteleri belli oldu.

UKRAYNA 2014’E GÖRE DAHA GÜÇLÜ VE HAZIRLIKLI

Askeri analistler, Ukrayna ordusunun 2014’e kıyasla daha güçlü ve hazırlıklı olduğu görüşünde birleşirken, Rus askeri envanterinin genişliği ise dikkat çekiyor.

Ukrayna’nın askeri harcamalarının gayrisafi yurt içi hasılasına oranı 2021’de 5,9 milyar dolarla yüzde 4,1 seviyesinde gerçekleşti. Rusya’nın ise ordusu için yaptığı harcamaların 2021’de gayrisafi yurt içi hasılasına oranı 61,7 milyar dolarla yüzde 4,3 seviyesindeydi.

Kaynak: ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.