RUSYA SİVİLLER İÇİN GEÇİCİ ATEŞKES İLAN ETTİ

RUSYA SİVİLLER İÇİN GEÇİCİ ATEŞKES İLAN ETTİ

ABONE OL
Mart 5, 2022 07:31
RUSYA SİVİLLER İÇİN GEÇİCİ ATEŞKES İLAN ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna’nın Mariupol ve Volnovaha kentindeki sivillerin zarar görmemesi ve kenti terk etmeleri adına geçici ateşkes uygulanacağını duyurdu. Geçici ateşkes Moskova saatiyle 10.00’da uygulanacak.

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması için insani koridorların açıldığı belirtildi.

 

Söz konusu koridorların Ukrayna tarafı ile anlaşma ile açıldığına işaret edilen açıklamada, “Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulanacaktır.” ifadesine yer verildi.

Ukrayna’da Rus ordusu tarafından kuşatılan Mariupol şehrinin Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, dün yaptığı açıklamada, kent halkının 5 gündür bombardıman altında olduğunu, tahliye için güvenlik koridoru oluşturulması gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.