SANATÇI, YAZAR BALİN PALMER ANLATIYOR…

SANATÇI, YAZAR BALİN PALMER ANLATIYOR…

ABONE OL
Aralık 2, 2022 10:52
SANATÇI, YAZAR BALİN PALMER ANLATIYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Mutlu Bir Hayatın Sırrı Ben, Sen, Biz Olgusunu Anlamaktan Geçer.”

 

Yıllar önce; Ben, Sen, Biz ideası bir sabah aklıma düştü diyebiliriz. Ama bu fikrin bir anda aklıma düşmesi, çok uzun bir sürecin ardına oldu. Kendi yaşadıklarım, bu konseptin esas ilham kaynağı. Ben kendi hayatımın içerisinde bir noktada bir ‘ben’ olmadığını fark ettim. Bu fark ediliş tabi benim için çok önemli dönüm noktaları yarattı. Hayatımdaki tüm problemlerin, kendim ile olan ilişkimin karmaşıklığının dışa vurumu olduğunu anlamaya başladım. Yani kendim ile olan iç çatışmalarım, sonunda hayatımda somut bir şekilde kendisini gösteriyordu. Bir değişimin olabilmesi için de kendi hikayemi anlamam gerektiğini ve kendi kim olduğumu yeniden sorgulamam gerektiğini anladım.

 

                                                             NAD

Bu noktada hayatımda daha derin ve içsel bir yolculukta olmaya başladım. Hiç olmadığı kadar kendime adanmış oldum. Kendime veremediklerimi, kendi zihnimin çalışma şeklini, kendi geçmişimle olan hesaplaşmalarımı bir çok çalışmayla farkındalık geliştirerek anlamaya başladım. Şimdi ise yaklaşık 12 yıllık yoğun çalışmalar ve eğitimler sonucunda “Ben, Sen, Biz’i” bir çok anlamda insanlarla buluşturmaya çalışıyorum. Çizim, yazı, hikaye yazmak bir çok zaman kullandığım araçlarken diğer yandan ise doğaçlama dans veya hareket ile nefesi bir araya getirerek, belirli bir method oluşturarak kişilerin bilincinde ben, sen, biz algısını deneyimlemelerine yardımcı oluyorum.

 

                                                              NAD

Bazı çok önemli soyut konuları elimden geldiğince, somut hale getirmeye çalışarak insanlara hayatı sorgulamalarını, kim olduklarını sorgulamalarına katkıda bulunuyorum. Benim için önemli olan insanlara farklı bakış açıları sunabilirken, bu farklı bakış açılarını da deneyimlemelerine yardımcı olmak. Gündelik hayatımızda çok yoğun ve yorucu hayatlar yaşarken, benim amacım insanların bir an için durmalarını ve sorgulamalarını sağlamak.

 

Şu anda da ‘Ben’ kitabı üzerinde çalışmaktayım. Böylelikle yakın zamanda daha fazla insana bu bilgileri ulaştırıyor olacağım. İlerleyen yıllarda da ‘Sen’ ve ‘Biz’ kitaplarını yazıp, bir üçlü seri olarak insanlarla bu üçlü seriyi buluşturmayı planlıyorum. Şu anda aktif bir şekilde Gazeddakıbrıs gazetesinde yazıyorum ve kendi stüdyomda dersler veriyorum. 2023’de ise daha aktif bir şekilde ‘Ben, Sen, Biz’ olgusunu farklı yöntemlerle insanlara daha da aktif ve etkin şekilde ulaştırmak için bazı hazırlık aşamalarından geçmekteyim.

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.