‘Seçimin tarihi Haziran 2023’

‘Seçimin tarihi Haziran 2023’

ABONE OL
Temmuz 5, 2021 22:36
‘Seçimin tarihi Haziran 2023’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Hatay Stadı, BOTAŞ Ertuğrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi Hizmete Alımı, MOBSAN Sanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni’ne katıldı.

Hatay’ın, işgalin acısını, özgürlüğün tadını, vatan hasretinin ne olduğunu çok iyi bildiğini belirten Erdoğan, “İşte bunun için Hatay, canlarını ve onurlarını kurtarmak amacıyla kendisine gelen tüm kardeşlerine kucak açmış, hepsini bağrına basmıştır. Dünyanın hızla etnik, dini, kültürel ayrımcılık bataklığına gömüldüğü bir dönemde Hatay, tarih boyunca yaptığı gibi bugün de tüm insanlığa örnek olmayı sürdürüyor” dedi.

Hatay Stadı’nın, 26 bin 600 kişilik kapasitesiyle şehre yakışır bir eser olduğunu bildiren Erdoğan, “TOKİ tarafından inşa edilen bu güzel stadımızın, bordo-beyaz renkleriyle gönüllerimizde taht kuran Hatayspor’un başarılarının coşkusuyla şenleneceğine inanıyorum. Stadımızın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

‘35 milyarlık yatırım’

Hizmete alınma sevincini paylaşacakları bir diğer yatırımın, BOTAŞ’ın Dörtyol Terminali’ndeki yüzer LNG depolama ve gazlaştırma tesisine sahip Ertuğrul Gazi gemisi olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Kendi sınıfında son teknolojiyle inşa edilen Ertuğrul Gazi gemisi, ihtiyaca göre Dörtyol veya Saros terminallerinde günlük 28 milyon metreküp kapasitesiyle gazlaştırma işlemi yapabilecektir. Kendi bayrağımızla hizmet verecek Ertuğrul’un bir diğer özelliği de kamyon, tank ve gemilere doğrudan yükleme yapabilme kabiliyetine sahip olmasıdır.

Uzunluğu 295 metre, genişliği 46 metre olan bu gemi, gazlaştırma kapasitesi itibarıyla ülkemizin doğalgaz ihtiyacının yüzde 10’undan fazlasını karşılama imkanına sahiptir.”

‘Gençleri ikna edeceğiz’

Resmi açılışını yapacakları bir başka eserin Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi olduğunu ifade eden Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen bu projenin  Hatay’a ve sektöre hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, 19 yılda Hatay’a da toplam 35 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını anımsattı.  Hatay’a diğer yatırımların da müjdesini veren Erdoğan, “Biz laf siyaseti değil hizmet siyaseti yapıyoruz. Biz boş teneke gibi gürültü çıkarmıyor, eser inşa ediyoruz. Biz demokratlık görüntüsü altında faşistlik yapmıyor herkesin hakkını, hukukunu, özgürlüğünü, teminat altına alıyoruz” dedi. 

Erdoğan, açılışın ardından AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katıldı. Burada parti teşkilatı mensuplarına hitap eden Erdoğan, “Önümüzde 2023 seçimleri var. Bu seçimler 19 yılın ardından ülkemizin geldiği seviyeyi 2053 vizyonuna bağlayabilmesi açısından en kritik dönemeci kapsıyor. Sizlerden bu anlayışla 2023 seçimlerine kadar tek bir gününüzü bile boş bırakmadan gece gündüz çalışmanızı istiyoruz. Bu ülkede insanımızın hayatına dokunan her alanda ne yapıldıysa altında AK Parti’nin imzasının olduğu, bundan sonra da ne yapılacaksa AK Parti’nin yapacağı gerçeğini herkese göstereceğiz. Bilhassa gençlerimizi gelecekleri ve hayalleri konusunda kendilerine yol açacak, destek verecek imkan sağlayacak tek partinin AK Parti olduğuna ikna edeceğiz” dedi. Erken seçim çağrılarına da cevap veren Erdoğan, “Hayatları yalan, yatıyorlar kalkıyorlar ne diyorlar erken seçim, nereden çıktı bu ya? Seçimin tarihi belli Haziran 2023. Boşuna çabalamayın” diye konuştu.

‘Kendi yolumuzu çizdik’

“Büyük büyük” laflarla milletten ülkeyi yönetme yetkisi istediklerine şahit oldukça kendilerini acı acı gülmekten alıkoyamadıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bunlardan biri, geçtiğimiz günlerde Avrupa’dan kendisine birtakım sözler verildiğini söyleyerek, güya kendince bir Suriye politikası anlatıyor. Biz, Suriye politikası konusunda 10 yılı aşkın süredir bu sözleri, belki yüzlerce, belki binlerce defa dinledik. Karşımızdakilerin gerçek yüzünü, gerçek niyetlerini gördük, ona göre kendi yolumuzu çizdik. Sırtını sıvazlayan, kulağına 3-5 hoş kelime eden, eline yalan yanlış bir şeyler tutuşturan tescilli Türkiye düşmanlarının peşine düşerek ülkenin geleceğine talip olmaya kalkanların sonu, hüsrandır. Maalesef karşımızda bir türlü yerli ve milli olmayı başaramayan bir anlayış var. Milletin gönlüne girmeye çalışmak yerine gözünü dışarıya diken bu zihniyete rağmen ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye hedeflerine doğru ilerletmeye biz devam edeceğiz. Hatay’dan, 2023’e doğru giderek artacağı anlaşılan bu mücadelede bize sizlerden daha güçlü destek istiyoruz. Ülkemizin tüm şehirleri gibi Hatay’ı da daha büyük hizmetlerle tanıştırmakta, 84 milyon insanımızın her  birini daha ileri demokrasiye, daha müreffeh bir hayata kavuşturmakta kararlıyız. Biz bu sözümüzü geçmişte tuttuk, şimdi de tutacağız. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım.”

‘Çakılı çivi görmedik’

Erdoğan, Hatay Stadı’nın açılışı öncesinde vatandaşlara hitap etti. Hatay Stadı’nın bulunduğu alana gelirken çakılı bir çivi görmediğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Maalesef ana arterler bıraktığımız yerde kalmış ama biz yola devam ediyoruz. İşte arkamda 26 bin 600 kapasiteli Hatay Şehir Stadı. Biz eserlerimizle konuşuruz, onlar ise sadece laf ederler. Unutmayın eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Şu havalimanını kim yaptı? Kardeşlerim havalimanından buraya, İskenderun’dan bütün şu yolları 3 gidiş-3 geliş, 2 gidiş-2 geliş, bu yolları kim yaptı? Diğerlerinin burada yaptığı bir yolları var mı? Ama bizim işimiz, gücümüz bu. Amik Ovası sürekli taşkınlar altındaydı. Amik Ovası’nı da bu taşkınlardan kurtardık mı? Şimdi yeni barajlarla, kapalı su dağıtım sistemleriyle beraber inşallah su sıkıntılarını tamamıyla çözme noktasına geliyoruz, onun da adımlarını atıyoruz..”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.