SEYHAN SOYLU SOSYAL MEDYA ÇETESİNİ İFŞA EDİYOR

ABONE OL
Eylül 10, 2021 11:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Aktivist-Gazeteci ve sosyal Medya Fenomeni Seyhan Soylu uyarıyor. Devlet tarafından, Sosyal Medya ile ilgili kararların alınacağı bu sıcak günlerde, Seyhan Soylu sanal ortamda yapılan operasyonlar konusunda ciddi uyarılar sunuyor.

Bütün devlete erkânına, ülke güvenliğiyle ilgili tedbirleri alan kamu kuruluşlarına, daha önemlisi Sayın Cumhurbaşkanına…

Sosyal Medyada bir “üst aklın” oluştuğunu, yapılan operasyonların Türkiye’nin aleyhine olduğunu, devletin acil olarak bu konuya el atması gerektiği konusunda ihbarda bulunuyor. İşte o açıklama işte devletin ve saygın kişiliklerin güvenliğine tehlike oluşturduğu iddia edilen operasyonun detayları…

 

Seyhan Soylu:

“Efendim, öncelikle tüm kamuoyunun dikkatine çekmiş olduğum bu videoda, çok değerli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, başta olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ’ya, İletişim Başkanımız Fahrettin Altun’ a, İstanbul Emniyet Müdürümüz Sayın Zafer Aktaş’a, Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’a, Sayın Taner Yiğit’e ve bu videoda ülkü ocakları Ahmet Yiğit Yıldırım’a özellikle altını çizerek söylüyorum…

Yine Ak Parti İletişim Başkanı, teknolojiden sorumlu başkan Ömer İleri Beyefendinin önemle izlemesini, tabi İletişim Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın da çok dikkatli izlemesini istirham ediyorum. Niye bu kadar uzun tuttum silsile yoluyla bu makamları? Efendim sosyal medya ile ilgili, biliyorsunuz yaklaşık olarak dört beş yıldır düzenleme ile ilgili tam kanun tasarısı hazırlandı. Bazı kesimler tarafından tabii ki eleştiriliyor. Benimde eleştirdiğim noktalar tabii ki var. Ama şimdi konumuz bizim siyaset veyahut ta herhangi bir partiyi karalamak veyahut ta o partiyle ilgili herhangi bir elimizde işte vur abalıya yapmak değil de, birlik beraberliği sağlamak için.

Seyhan Soylu

 

ÜLKEMİZİ KAOSA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR

Efendim ülkemizde geçmiş zamanlarda yeterince kaos ortamı vardı ve bu kaos ortamından hepimiz kendimize ideolojik fikirleri olanlar, ben dahil olmak üzere başkaca düşüncelerin içerisinde ve önyargıyla bakmış olduğumuz bir sürü şey oldu. Sular ayrıştırılmıştır artık, o sular tek bir yerden akıyor ve onun içinde sağı solu veya ideolojik herhangi bir söylem veya bir partiyi kastetmeden veya ona destek çıkmadan bu videoyu çekiyorum.

Onun içinde lütfen herkesten, tüm medya mensuplarından bu videoyu dikkatle izlemenizi istirham ediyorum. Çünkü çok vahim sonuçlar doğurabilecek bir olayı yine araştırmacı gazeteci kişiliğimle irdeledim ve sonuca ulaştım.

Sayın Cumhurbaşkanım, orman yangınları ile ilgili bundan 24 gün önce yapılan, köylünün iki kez alması, ürününü istemesi işte ülkemizde provokasyon diye işte ne biliyim. Bazı rantçılarında içinde olmuş olduğu yıllardır süre gelen onu muhakkak ki Devlet-i Ümmiye araştıracaktır. Yıllardır süre gelen rantlarla ilgili çok ani böyle gündemi değiştiren sosyal medyada operasyonlar yapılıyor.

Neden şimdi şu şekil efendim düzenlemeyi düşündüğünüz İnstagram ve diğer Twitter’lardaki hedef siyasetçiler, sanatçılar ve ekonomik durumu iyi olup da sosyal medyada siyasi veyahut ta ticari ilişkiler yapan insanları veyahut ta o sükse satan o sosyetik tiplerden para kazanmak için bir çete müthiş bir proje gerçekleştirmiş.

 

Sosyal Medya

 

BU ÇETE TERÖR ÖRGÜTÜNE Mİ HİZMET EDİYOR

Şimdi ben bu projenin durumunun ne kadar riskli olabileceğini size anlatacağım ve anlatmış olduğum sizden istirham ediyorum çok dikkatli dinlediğinizde hepinizin “vay be” diyebileceği çok önemli bir şey yakaladım. Efendim bu çete terör örgütüne mi hizmet ediyor? Kişisel olarak bir çete kurulmuş, kendi aralarında rant mı yapıyor? O Devlet-i Ümumiye’nin takdirinde olacak bir şey.

Böyle hesap şikâyetleri vardır. Hepimizin yapmış olduğu beğenmeyiz bir hesabı veya takipçilerimize şikâyet ettiririz. Pat diye ve o hesap ya askıya alınır, ya ceza yer, ya şu kadar süre kapalı der vs. Bu bir şikâyettir. Hukuki olarak da herhangi bir yaptırımı yoktur.

Ama sosyal medyada rant sağlamak için, ara yüz yani instagram muhatabınız olacak bir ara yüz. Ne yapıyorlarmış bu kişiler? Mesela alıyorlar önce bu kişilerin, whatsapp numaralarını tespit ediyorlar. İnstagramdan da bu kişileri hem ekonomik veyahut ta siyasi olarak, siyasi konjektörde hangi makama bağlı olduğunun analizini yapıyorlar. Yapmış oldukları bu analizlerle de o kişiye önce haber niteliğinde, o kişiyle haber servisleri yapıyorlar. İşte şunu yapınız, daha çok izlenirsiniz, şöyle olur vs. Bir stratejik oyun bu. Ondan sonra bu tür haberleri de birilerine servis etmek için de insanları da böyle kullanıyorlar.

BU OLAYIN KARŞISINDA HER KESİM DURMASI GEREKİYOR

Yani milliyetçi tayfa, vatansever tayfanın da ya işte Seyhan Abla uyduruyorum isimleri lütfen yanlış algılanmasın. İşte ne bileyim Sayın Erkan Tan, işte Sayın Uğur Dündar, her yerden örnek veriyorum ki herhangi bir düşünce içerisinde olmamanız için, çok dikkatli izlemeniz için ve tüm medya mensuplarının bunu kullanabilmesi için. Onun için kelimelerimi övgüyle değil de veya abartarak değil de, size anlatmaya çalışıyorum. Yani bu haberin kimin bulduğu veya çıkardığı önemli değil. Ülke menfaatlerimiz önemli neden olduğunu anlatacağım efendim.

Yapmış olduğunuz haberlerle ilgili veya paylaşımlarla ilgili bu sefer alın bakın bunu paylaşın diye servis yapıyorlar ve milliyetçiyseniz de “ulan ne oluyor bizim ülkemize” diyorsunuz, köpürtüyorlar her iki tarafı. Bir oyun bu. Sonra siz ondan bir fotoğraf alıyorsunuz. O fotoğrafa bir kod gönderiliyor. Bu verilen kodda sizin whatsapp’ın şifrelerinden, banka şifrelerinize kadar her şeyinizle iletişim kurabilen bir ağ, bir örgüt. Sizin o yollamış olduğunuz fotoğrafı, yani onların yollamış olduğu fotoğrafı incelerken bütün bilgileri de oraya vermişsiniz zaten. Sonra sizin hesabınıza spam atıyorlar. Atılan spamda söyle bir şey geliyor. Bakın atılan spamda gerçekten Instagram’dan bu gelmiş gibi duruyor.

AMAÇ TAMAMEN TÜRKİYE’Yİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK

-Şimdi bunun sonucunda ne olur? Bunu arz etmeye çalışayım. Bunun sonucunda önce bu yangınla ilgili yurtdışında ki o yardım isteyen aciz durumdaki Türkiye’yi lanse etmek. Yani Türkiye’yi itibarsızlaştırmak, işte Sayın Cumhurbaşkanını veyahut da hedef almış oldukları kişileri de itibarsız hale getirmek eleştirmek, ağır eleştirilere mal olmak, halkı tahrik etmek ve bu tarz yapılacak operasyonlar oluna bilinir.

Bu günlerde o kaybedilmiş hesaplardan sanki aktif hesap gibi yarın öbür gün sağ veya sol yani istedikleri insanı, muhatap aldıkları insanın hesabından açıklamalar yaparak, hani şu linki tıklayın, şuradan şu parayı yatırın, şuradan şunu yapın, işte onun dışında şu yatırımı yapın veyahut ta işte Erdoğan’a şu oldu, bu oldu vs. böyle spekülasyonlarla borsaya da zararlar olabilir. Ekonomik anlamda da zararlar olabilir. Yani siyaset zamanında, seçim zamanında çok büyük sıkıntılar yaşanabilir ve ülke bir kaosa sürüklenebilir. Bunların ciddiye alınmasını gerekli yetkili mercilerden ve basın mensubu arkadaşlarımdan da sayfalarında bu konuyu ciddiye almalarını rica ediyorum. Teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum.”


Seyhan Soylu’nun uyardığı ve detaylandırdığı olayın ardında  sosyal medya hesabından ilişkilendirdiği adreslere gönderdiği video da bir ihbar niteliğinde.  Bilişim suçları şubesini ilgilendirecek detaylar barındıran bu bilgiler kamuoyuna ihbar niteliğinde…

“ Kamuoyunun dikkatine;

Videonun muhatapları

 

1 – Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının partizan düşünceye ve ön yargılı olmadan videoyu sahip çıkacak gerçek milliyetçi, ulusalcı, vatansever, vatanperver her kesim ve ideolojiye, her meslek grubundaki sosyal medyadan kazanç veya beklentileri olan kişiler.

– Sosyal Medya’da son günlerde binlerce hesabın siyasi parti, siyasetçi, sanatçı, popüler kimlikler, sosyal Medya’da e ticaret yapan veya sosyal medya da gerçekten yaralı STK ve yardımcınız beklentisi olan kurum ve kuruluşların tamamını ilgilendiren bu araştırma haberimi lütfen dikkatle izlemenizi ve okumanızı önemli rica ederim.”

Seyhan Soylu

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.