SOMA MADEN FACİASININ ÜZERİNDEN 8 YIL GEÇTİ.ACISI HALA UNUTULMADI

SOMA MADEN FACİASININ ÜZERİNDEN 8 YIL GEÇTİ.ACISI HALA UNUTULMADI

ABONE OL
Mayıs 13, 2022 09:40
SOMA MADEN FACİASININ ÜZERİNDEN 8 YIL GEÇTİ.ACISI HALA UNUTULMADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının 8.’nci yıl dönümünün şehit madenci yakınlarının acıları dinmedi. Şehit madenci aileleri Soma Maden Şehitliği’ni ziyaret ederek acı ve hüznü tekrar yaşadı.

Manisa’nın Soma ilçesi, 13 Mayıs 2014’te yaşanan ve 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan maden faciasıyla birlikte ‘Acıların kenti’ olarak tüm Türkiye’nin hafızasına kazındı. Facianın üzerinden geçen 8 yılın ardından geriye gözyaşları dinmeyen, hayalleri yıkılan, adalete olan güvenleri sarsılan aileler ve çocuklar kaldı.

Covid-19 salgını sebebiyle son iki yıldır ziyaretlere kapalı olan Soma Maden Şehitliği bu yıl kapılarını ziyaretçilere açtı.

Soma Maden şehitliğinde kimisi oğlunun, kimisi eşinin ve kimi çocuk ise babasının mezarı başında dualar ederek 8 yıl önceki acı ve hüznü tekrar yaşadı. Maden şehitliğini ilk ziyaret edenler Türkiye Maden İş Sendikası 1 Nolu şube yönetim kurulu üyeleri ile sendikalı madenciler oldu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.