Son dakika – Cristiano Ronaldo, EURO 2020’de fırtına gibi esiyor! Şans değil alın teri

Son dakika – Cristiano Ronaldo, EURO 2020’de fırtına gibi esiyor! Şans değil alın teri

ABONE OL
Temmuz 12, 2021 02:24
Son dakika – Cristiano Ronaldo, EURO 2020’de fırtına gibi esiyor! Şans değil alın teri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Celal Umut EREN

Dünya futbol tarihinde artık önemli bir yeri olan Cristiano Ronaldo, EURO 2020’ye şimdiden damgasını vurdu. Grup aşamasındaki ilk 3 maçta 5 gol atan Portekizli yıldız, rekorlar kırmaya devam etti.
Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi futbolun iki büyük kupasında toplamda 21 gole ulaşan Ronaldo, bu alanda tek başına zirvede oturuyor.
Artık 35 yaşına gelmesine karşın gücünden hiçbir şey kaybetmeyen hatta aksine daha da güçlenen tecrübeli futbolcu, kendisine hayran bırakıyor.
Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde bu turnuvada 16. golüne ulaşan Ronaldo, Michel Platini’nin 11 gollük rekorunu geçmekle kalmadı adeta üstüne rekor geliştirdi.
Kulüp kariyeriyle zaten şu anda Lionel Messi ile beraber dünyanın en iyisi kabul edilen Portekizli, milli takım kariyerinde de de bilhassa son 5 yılda arka arkaya tarihi banşarılar elde etti. Cristiano Ronaldo’nun adını tarihe yazdırmasında sadece yeteneği ya da doğuştan gelen meziyetleri değil, çalışma disiplini, iş ahlakı ve profesyonelliği hep ön plana çıktı.

Hayatını nerdeyse diyet programları, uyku planlamaları ve antrenman çizelgeleri üzerine kuran deneyimli oyuncu, herkese örnek bir hayat yaşıyor.
Günde ortalama 6 öğün yemek yiyen Ronaldo, her gün ortalama 8 saat uyku uyuyor. Hayatında yağ ve şeker olmayan başarılı isim, protein ağırlıklı bir beslenme programına sahip.
Ronaldo ayrıca oynadığı kulüp ya da milli takımda kariyeri boyunca sadece 2 antrenman kaçırırken, özel bir profesyonel spor antrenörüyle de çalışmalar yürütüyor.

5 gün 5 idman
Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, dikkat çeken bir antrenman programına sahip. Ronaldo, kulüp ya da milli takımla yaptığı takım antrenmanlarının dışında haftanın 5 günü özel bir antrenör eşliğinde özel bir çalışma programı uyguluyor.
Gün gün tüm programı belli olan Portekizli, her gün farklı bir özelliğini geliştirmek için bireysel bir çalışma yapıyor. Salı ve cumartesi günleri dinlenen 35 yaşındaki Ronaldo, pazartesi, çarşamba, perşembe, cuma ve pazar günleri bu programı hayata geçiriyor. Maç günlerine göre zaman zaman değişiklikler oluyor. Bu çalışmalarda bacak, kol, sıçrama, şınav, göğüs kası, fizik kondisyon, bel ve sırt ile denge çalışmaları üzerine çeşitli programlar gerçekleşiyor.

Uyku en önemlisi
Antrenman ve beslenme konusunda adeta uzmanlaşan Cristiano Ronaldo, uyku konusuna da büyük önem veriyor. Dinlenme konusunda çok hassas olan başarılı futbolcu, günde en az ortalama 8 saat uyuyor. Ronaldo eğer uyku saatini günlük 6 saat ortalamasına çekerse öğle uykuları devreye giriyor.
Ronaldo, 6 saat uyuduğu günlerde en az 2 saat öğle uykusu uyuyor. Ama 8 saat tamamlanırsa Ronaldo öğle uykusuna ihtiyaç duymuyor.

Başarıya giden öğünler
Cristiano Ronaldo, dünyanın en iyisi olurken beslenme ve diyet programına her şeyden daha fazla önem veriyor. Hayatına kesinlikle yağ ve şekeri sokmayan Ronaldo’nun tüm öğünleri çizelgelere bağlı.
İşte Portekizli yıldızın beslenme programı:

KAHVALTI
Ronaldo kahvaltıda protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyor. Meyve, tam tahıl, yumurta ve süt tüketiyor.

ÖĞLE YEMEĞİ
Düşük kalorili yiyecekler tercih eden Ronaldo, meyve, sebze, yağsız ve tuzsuz makarna, vitamin ve mineral açısından zengin yiyeceklerle yapılmış, yağsız, tuzsuz düşük kaloride bir salata.

AKŞAM YEMEĞİ
Portekizli akşam yemeğinde lif, protein, vitamin ve karbonhidrat ürünleri tüketiyor. Tavuk göğsü balık veya yağsız kırmızı et, yeşil fasülye, pirinç ve meyve yiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.