‘Trump da Biden da övgüyle söz etti’

‘Trump da Biden da övgüyle söz etti’

ABONE OL
Haziran 27, 2021 02:12
‘Trump da Biden da övgüyle söz etti’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara | Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakçı’nın kızı Fatma Gülham Abusahanab’ın tercümanlık yapmasına yönelik eleştiriler hakkında “Yapılan eleştirilere hak vermek mümkün değil” dedi.

Teksas aksanı detayı

AK Partili milletvekilleri ile gruplar halinde görüşmelere yeniden başlayan Erdoğan, dün parti genel merkezinde ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi. Basına kapalı toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda milletvekillerinin, “vatandaşla daha sık temas”, “reformlar konusunda daha çok hareket”, “pandemi sonrası çarkların dönmesine ilişkin daha çok çaba”, “turizmin canlandırılması için teşvik mekanizmaları” ve “dengeli bir bütçe” vurgusu yaptığı öğrenildi. Bazı vekiller, AK Parti’nin 2001’deki söylemlere dönmek yerine 2021’de yepyeni söylemlerin öne çıkarılması gerektiğine işaret ederken, Doğu ve Güneydoğu’da çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti. Erdoğan, toplantıda, Biden ile görüşmesinde Merve Kavakçı’nın kızı Fatma Gülham Abusahanab’ın tercüman olarak görev almasına yönelik eleştirilere de ilk kez yanıt verdi. Erdoğan, “Fatma kızımızın İngilizcesi çok iyi. Sayın Trump döneminde de benim tercümanım olarak bir toplantıya katılmıştı. O zaman Trump bana, İngilizce’ye çok hakim olduğunu söyledi ve nerede öğrendiğini sordu. Ben de ‘Teksas’ta’ deyince sayın Trump, ‘Ben de Teksaslıyım. Teksas aksanını herkes bilmez. Her liderin dile hakimiyeti olan güvenilir bir tercümanı olması gerek’ dedi. Aynısını Biden da söyledi. Yani Sayın Trump da Biden da, Fatma kızımızın İngilizcesinden övgüyle söz etmiştir. Onlar böyle başarılı bir tercüman olduğu için Fatma kızımızı tebrik ederlerken, bizimkiler burada başörtüsü vs diye eleştirdiler. Yapılan eleştirilere hak vermek mümkün değil. Tüm tutanaklar tutuluyor zaten” dedi. Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de “Türkiye’de bugüne kadar hep darbe anayasaları yapıldı. İlk kez bir sivil anayasa gündemimiz var. Bu da bize nasip oldu. Heyecan duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantının kamerayla kayıt altına alındığını söyleyen Erdoğan, “Not alırken kaçırdığım şeyler olabilir.Toplantıyı tekrar izleyeceğim” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.