TÜRK FOTOĞRAFÇIDAN BÜYÜK GURUR!

TÜRK FOTOĞRAFÇIDAN BÜYÜK GURUR!

ABONE OL
Şubat 3, 2022 08:31
TÜRK FOTOĞRAFÇIDAN BÜYÜK GURUR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çektiği uzay fotoğrafı ile NASA tarafından ödüle layık görülen Astrogotoğrafçı Mehmet Ergün, fotoğrafları ile büyülüyor.  

Çıplak gözle görmenin imkansız olduğu uzayda bulunan galaksiler, Samanyolu, yıldızlar gibi gök cisimlerini özel teleskop yardımı ile görüntüleyen astrofotoğrafçı Mehmet Ergün, ortaya inanılmaz fotoğraflar çıkartıyor.

İlk bakışta gerçek olduğuna inanılmayan, bilim kurgu filmlerinden bir sahne olduğu düşünülen uzayın fotoğrafları, görenleri hayrete düşürüyor.

AYLARCA HAZIRLIK YAPTIĞI KARE İLE ÖDÜLÜ KAPTI 

Mehmet Ergün, uzayda yaşanan nadir anlardan olan güneşin önünden geçen Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (NASA) yakalamak için aylarca hazırlık yaptı.

Astrofotoğrafçının istediği oldu ve aylarca teknik denemeler yaptığı kareyi 3 Mayıs 2021 tarihinde yakaladı.

Elon Musk’un sahibi olduğu SpaceX firmasının uzaya gönderdiği Crew Dragon kapsülünün uzay istasyonuna bağlı olduğu anda o kareyi yakalayan Mehmet Ergün’e, NASA tarafından günün gök bilim görseli ödülü verildi.

Niğde’de doğan ve çocukluğunda uzaya bakıp gözlem yapan Ergün, 6 yaşına geldiğinde babası ile birlikte Almanya’ya taşındı.

İlk uzay fotoğrafını 2014 yılında ayın evrelerini görüntüleyerek başlayan Ergün, daha sonra özel teleskoplar ve fotoğraf makineleri kullandı.

Astrofotoğrafçı, uzayın karanlık ve siyah olmadığını çektiği fotoğraflar ile göstermeye çalıştı.

“ÇOK ÖZEL TELESKOPLAR KULLANIYORUM”

Ergün, “6 yaşında Almanya’ya geldim, uzaya merakım Türkiye’de köyde başladı. Ender görülen gökyüzü etkinliklerini fotoğraflıyorum. Örneğin bir ay veya güneş tutulması, güneşin veya ayın önünden geçen uluslararası uzay istasyonu, dünyaya yaklaşmakta olan bir kuyruklu yıldız da olabilir. Çekim için çok özel teleskoplar kullanıyorum. 1 saniyelik çekim için 10 saat boyunca hazırlık yapmam gerekiyor.” dedi.

“EN ÜST ÖDÜL BUDUR”

Uzay fotoğrafları ile NASA tarafından ödüle layık görüldüğünü hatırlatan Ergün, “Çektiğim en özel fotoğrafta SpaceX şirketinin Crew Dragon kapsülü yer almaktadır. Çektiğim fotoğraf, NASA tarafından APOD (Astronomy Picture of the Day) günün gökbilim görseli seçildi. Dünyada birçok uzay insanları bu görselleri takip eder. Çoğunlukla NASA’nın uzay görevleri sırasında çektiği fotoğraflar burada yayınlanır. Bir astrofotoğrafçının alabileceği en üst ödül budur.” diye konuştu.

Kaynak: ensonhaber.com 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.