KUR KORUMALI MEVDUAT SİSTEMİNDE YENİ UYGULAMA

KUR KORUMALI MEVDUAT SİSTEMİNDE YENİ UYGULAMA

ABONE OL
Mart 7, 2022 08:46
KUR KORUMALI MEVDUAT SİSTEMİNDE YENİ UYGULAMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Resmi Gazetede yayımladığı açıklamaya göre artık Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılabilmesi yönündeki  uygulama yürürlüğe girdi .İşte detaylar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi ve Altın Hesaplarından Türk lirası Mevduat ve Katılma hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi tebliğlerinde yaptığı değişiklikler bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, banka tarafından yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılabilmesi kararlaştırıldı. Değişiklikle ayrıca Merkez Bankası tarafından bu uygulama kapsamında açılan Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına vade sonunda yenilenme imkanı tanınabilecek.

 

MERKEZ BANKASI BELİRLEYECEK

Yenilenen hesap ilk açılışta dönüşümü yapılan döviz için döviz tutarı ve dönüşüm kuru, altın için de dönüşümü yapılan altın miktarı ve fiyatı üzerinden destekten yararlanmaya devam ederken, hesabın yenilenmesine ilişkin kapsam, usul ve esaslar Merkez Bankası’nca belirlenecek.

Kaynak: Sondakika.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.