UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA: “HERHANGİ BİR İLERLEME KAYDEDEMEDİK”

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA: “HERHANGİ BİR İLERLEME KAYDEDEMEDİK”

ABONE OL
Mart 10, 2022 11:02
UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA: “HERHANGİ BİR İLERLEME KAYDEDEMEDİK”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da düzenlenen üçlü zirve sona erdi. Toplantının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba açıklamalarda bulundu. Kubela, “Ateş konusunda başarılı olamadık.” dedi. İşte detaylar…

 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Antalya’da gerçekleştirdiği üçlü zirvenin ardından açıklamalarda bulundu.

Amaçlarının diplomatik bir çözüm geliştirmek olduğunu belirten Kuleba, “Çavuşoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Bu teması kolaylaştırmayı başardı. Yine böyle (Antalya’daki gibi) bir formatta buluşmada mutabık kaldım. Çözüm arama ihtiyacı doğarsa yeniden buluşmaya mutabıkım. Biz savaşı durduramıyoruz. Bize saldıran ülke ve devlet bunu istemiyorsa savaşı durduramayacağız. Rus tarafı görüşmeye hazır olacağı zaman ben de bu görüşmeye hazır olacağım” dedi.

“HERHNAGİ BİR İLERLEME KAYDEDEMEKDİK”
Ateşkes konusunda anlaşmaya varılamadığını aktaran Kuleba, “24 saatlik bir ateşkes konusunu ele aldık. Ateşkes istedik. Herhangi bir ilerleme kaydedemedik bu konuda. Öyle gözüküyor ki bu konunun Rusya tarafından netleştirilmesi için diğer karar alıcıların devreye girmesi gerek. Ben yine bu formatta görüşme için hazır olacağım, eğer bir ilerleme kaydedebilirsek. İki dışişleri bakanı bir araya gelince, tanımı gereği barış ve güvenlik konularını ele almaları gerekiyor. Ben bu bağlamda görüşmelere devam etmeye hazırım. Amacım Ukraynalı sivillerin acı çekmesini engelleyebilmek ve topraklarımızı Rus işgal güçlerinden arındırabilmek” ifadelerini kullandı.

“UKRAYNA TESLİM OLMAYACAK”
Kuleba bu açıklamalarıyla birlikte, “Ukrayna teslim olmayacak” vurgusu yaparak, “Rusya’nın talepleri teslimiyet listesi gibi. Dengeli diplomatik çözümler aramaya açığız. Edindiğim izlenime göre Rusya şu an bir ateşkes ilan edecek bir durumda değil. Lavrov (insani koridorlar) buna bir taahhüt vermedi. Yine de ilgili yetkililerle bu konuyla ilgili konuşacağını belirtti” diye konuştu.

“GÜVENLİĞİMİZİ SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR”
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Rus ordusu girmeden önce nükleer santrallerimiz çalışıyordu. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorduk. Daha önce santrallerde hiçbir kural ihlali de yaşanmadı. Rus ordusunun yapabileceği en güzel şey çekilmesidir, nükleer santrallerden uzaklaşmasıdır. Ukrayna’nın nükleer silah yapma çabası içinde olduğuna dair Rus iddiaları doğru değil. Savaş şu an gerçekleşiyor. Güvenliğimizi sağlamamız gerekiyor.”

 

Kaynak: Haberler.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.