Uludağ 16 Şirketler Grubu Kurucu Ortağı Eyüp Eken Kimdir?

Uludağ 16 Şirketler Grubu Kurucu Ortağı Eyüp Eken Kimdir?

ABONE OL
Kasım 28, 2022 14:36
Uludağ 16 Şirketler Grubu Kurucu Ortağı Eyüp Eken Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Ben Eyüp Eken, 1984 yılının mart ayında Balıkesir’de dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi bulunduğum şehirde tamamladıktan sonra gençliğinde verdiği heyecan ve hevesle rotamı askeri okula çevirip 2002 yılında Balıkesir Çok Programlı Astsubay Hazırlama Okulundan mezun oldum. Görev aşkıyla ve memleketin bir köşesinden diğer köşesine macerayla süren 11 yıldan sonra, memurluğun verdiği tek düze yaşam havasından sıkılmışlığın da etkisi ile istifa ederek, artık ticaret hayatında ben de olmalıyım dedim. Öğrenim olarak da Dumlupınar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü yüksek lisans mezunuyum.

Tabi ki çocuk yaşta gözünüzü sürekli güvenlik, emniyet ve tedbir üçlemesi ile bürümüş bir eğitim atmosferinde açınca, genç yaşlarda size emanet edilmiş personelin sorumluluğunu üstlenince bu tabirler yaşam stilinizi, geleceğinizi çizmenizde önemli rol oynuyor. Memurluk sonrası benim de tercihim yine güvenlik ve tedbir, emniyet kavramları olan sektörlerde, işin biraz daha sivil kanadında oldu. Evet çok şey farklıydı, bir tarafta kamu hizmeti yerine getiriyordunuz, şimdi ise özel sektörde özel hizmet.

“Çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığını yapmaya kalkmayacaksın”

Aslında bu söz bizim oralarda büyüklerimizin bizlere hep söylediği genç yaşlarda pek de önemsemediğimiz bir sözdü. Ama özel sektörde çalışmaya başladığımda söylenen bu sözün ne kadar altın değerinde olduğunu da fark ettim. Evet, güvenlik kelimesinin belki de kalbinden geliyordum ama bazı şeyler tam oturmamıştı. Bir özel güvenlik görevlisi ne yapar? Bir günü nasıl geçer? Ne gibi zorluklarla karşılaşır? Daha etkin daha huzurlu ve uzun soluklu çalışması için mesleğini severek yapması için neler gerekir? Motivasyonunu ne sağlar? İşte bu soruların cevabını da iyi kötü demeden çalıştığım iş yerlerinde tecrübe ettim. Çünkü sadece mevcut sistemle idare edip günü çıkarmak derdinde olan bir yönetici değildim. Ortada yanlış giden bir şeyler vardı ve bunlar düzelebilirdi.

“İyilerden Örnek Al, Kötülerden Ders Çıkar”

Tabi ki bir kurum veya kuruluşta maaşlı çalışan olarak yönetici de olsanız müdahale imkanınız kısıtlı kalabiliyor. Değiştiremiyorsunuz bazı kalıp yargıları. İyi, kötü tecrübe edip tanık olduğum hususları not ederek, artık çıkardığım dersler ışığında daha huzurlu daha proaktif daha genç düşünen ve en uçtaki çalışanlarının da fikir beyan edip katılım sağlayabileceği birlikte büyüyebileceğimiz bir şirketin temellerini de 2017 yılının sonunda attık. Uludağ 16 Grubun Bursa’da kuruluş hikayesi de bu şekilde başladı.

“Özel Güvenlik Sektörü Zor, Çetin, Rekabetçi Bir Sektör, Ama…”

Hem özel güvenlik eğitimi hem de özel güvenlik hizmeti sunuyorsanız işiniz pek kolay görünmüyor. Yasalara bağlı kalıp güncel olmalısınız, bürokratik sorunlarla mücadele edebilmelisiniz. İyi bir iktisadi yönetim programınız olmalı ve çetin rekabetlere karşı ayakta dura bilmelisiniz. Ama en önemlisi asıl unsurunuz olan, size asıl değer katan, sizi temsil edecek olan insan faktörünü asla unutmamalısınız. Uludağ 16 Grup Şirketleri olarak bizleri başarıya götüren bu yolda asla vazgeçmeyeceğimiz ilkelerimiz destekçimiz olmuştur. Adaletli olmayı, adil olmayı, şeffaf olmayı, doğru olmayı ve her zaman net olmayı kendimize ilke edindik. Evet sektör zor, çetin ve rekabetçi ama siz bildiğiniz doğru yolda ilkelerinizden sapmadan giderseniz bu zorlukları da pek hissetmiyorsunuz.

Diğer Güvenlik Firmalarından Farklarımız

Bursa genelinde ve farklı illerde birçok kuruluşla başarıyla yürüttüğümüz özel güvenlik hizmetlerimiz mevcut. Bunun yanında eğitim merkezimizde özel güvenlik olmak isteyen adaylara eğitimlerimiz de devam etmekte. Sektöre yeni arkadaşları katmanın heyecanını hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Özetle, biraz kendi personelini kendi yetiştiren, disiplin ve iş ciddiyeti nosyonunu daha sınıfta eğitimde personele katan kurum kültürümüzü aktarabildiğimiz, gerektiğinde de o personelle sahada çalışan bir şirketiz. Yani herkesin aradığı o meşhur “KALİFİYE PERSONEL” tabirine aslında bizler çokta uzak değiliz.

Ayrıca bir diğer fark olarak şunu da söyleyebiliriz; bizim bir satış – pazarlama departmanımız yoktur. Birçok yapıda fark etmişsinizdir, operasyon ve pazarlama birbirinden ayrı, bazen de habersiz ve kopuk çalışır. Pazarlama birimleri görüştükleri yerleri yükseklerden uçarak vaat yağmuruna tutarlar, operasyon birimleri ise verilen vaatlere yetişebilmek için gecesini gündüze katarlar.

Bir Yansımayı Her Boyuttan Görebilmelisiniz

Bizde böyle bir durum söz konusu değildir. “Bir işi en iyi yapan bilir” mantığı ile hareket eder, özel güvenlik hizmeti almak isteyen müşterilerimize bizzat kendimiz temasa geçeriz. Çünkü hem derste mevzuata hakim bir öğretmen, hem saha da yetkili makamlara karşı sorumluluk üstlenip denetimi veren hem de insani bir dokunuşla personelini çalıştıran yöneticileriz. Yaptığı işi temelden bilen bir yetkilinin en iyi muhatap olabileceğine inandık ve bu inancımız bizi hiç haksız da çıkarmadı.

Sonuç olarak karşılaştığınız her zorluk size yeni bir şeyler öğretmekte. Bu zorlukları ekipçe paylaşıp göğüslediğinizde krize dönmeden lehinize çevirebilirsiniz. Başarının sırrı ise bağlı kaldığınız ilkelerinizde ve güçlü bir ekip çalışmasında yatar. Personelimize, iş ortaklarımıza, sektörümüze katabildiğimiz her değer Uludağ 16 Grup Şirketleri olarak bizi mutlu etmeye devam edecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.