Zelenskiy: Bugün tarihi bir gün ve Herson’a dönüyoruz

Zelenskiy: Bugün tarihi bir gün ve Herson’a dönüyoruz

ABONE OL
Kasım 11, 2022 21:30
Zelenskiy: Bugün tarihi bir gün ve Herson’a dönüyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Savunma Bakanlığının Rus birliklerinin Herson’dan tamamen çekildiğini açıklanmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’den yeni bir açıklama geldi.

“Herson halkı bekliyordu”

İHA’nın haberine göre Zelensky, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün tarihi bir gün. Herson’a dönüyoruz. Şu an itibariyle askeri güçlerimiz şehre yaklaşmak üzere. Ancak özel birimler zaten şehirde. Herson halkı bekliyordu. Ukrayna’dan asla vazgeçmediler. Şehir henüz düşmandan tamamen arındırılmamışken bile, Herson halkı sokaklardan ve binalardan Rus sembollerini ve işgalcilerin Herson’da kaldığına dair tüm izleri kaldırıyor. Her bir askerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


“Herson, Rusya’nın parçası”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus ordusunun Herson’dan çekilmesinin ardından Herson’un referandumla ilhak edildiğini ve Rusya anayasasında resmiyet kazandığını vurgulayarak, “Herson, Rusya Federasyonu’nun parçası. Bu statü yasalar ile belirlenmiş ve sabitlenmiş durumda. Bunda bir değişiklik yok ve olması mümkün değil” demişti.

Öte yandan, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Sözcüsü Alexander Tupun sosyal medyadan yaptığı açıklamada Herson kentinde bulunan 12 köyün Rus işgalinden kurtarıldığı paylaşımında bulunmuştu.


En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.