Zelensky: Rus saldırganlığı 2 Polonya vatandaşının canını aldı

Zelensky: Rus saldırganlığı 2 Polonya vatandaşının canını aldı

ABONE OL
Kasım 16, 2022 21:36
Zelensky: Rus saldırganlığı 2 Polonya vatandaşının canını aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, gece saatlerinde Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin hakkında konuştu.

Zelensky, Rusya’nın son dönemlerde ülkesinin enerji altyapılarına yönelik gerçekleştirdiği yoğun hava saldırıları sonucu 18 bölgede milyonlarca insanın elektrik sorunu yaşadığına dikkat çekti.

“Enerji altyapılarını eski haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz”

“Bunlar milyonlarca tüketicidir. Hem elektrik üretmek hem de tedarik etmek üzere enerji altyapılarını eski haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz.”

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın devam ettiğini vurgulayan Zelensky, şimdilik en sıcak çatışmaların Donetsk cephesinde sürdüğünü işaret etti.

Zelensky, “Donetsk bölgesinden gelen raporlar ve bilgiler değişmedi. Daha önce olduğu gibi aynı noktalarda şiddetli çatışmalar devam ediyor. Onlarca saldırıya rağmen mevzilerimizi koruyoruz.” diye konuştu.

“Rus saldırganlığı, 2 Polonya vatandaşının canını aldı”

Dün Polonya’ya füze düşmesine değinen Zelensky, bu konunun Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde de gündemde olduğunun altını çizdi.

Zelensky şöyle devam etti: “Ukrayna’nın tutumu çok şeffaf. Tüm detayları, gerçekleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bundan dolayı uzmanlarımızın uluslararası soruşturma çalışmalarına katılmasına, diğer ortaklarımız gibi patlamanın yaşandığı alanda mevcut olan tüm verilere erişmesine ihtiyacımız var.”

AA’nın haberine göre Zelensky, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile telefon görüşmesini yaptığını aktardı.

Füze düşmesi sonucu 2 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle Duda’ya başsağlığı dilediğini aktaran Zelensky, “Rus saldırganlığı, 2 Polonya vatandaşının canını aldı.” dedi.

Yaşam

İskoçya’nın sembolü: İskoçlar neden etek giyer? İşte hikayesi

Transfer dosyası

Adana Demirspor, Yunus Akgün’ü istiyor

Advertorial

Bulduğu sıradışı kazanç yöntemi ile milyoner oldu!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.