ALEYNA ALKAN: KONUŞARAK İNGİLİZCE ÖĞRENME METODUYLA DİL EĞİTİMİNDE DEVRİM

ALEYNA ALKAN: KONUŞARAK İNGİLİZCE ÖĞRENME METODUYLA DİL EĞİTİMİNDE DEVRİM

ABONE OL
Eylül 11, 2024 12:54
ALEYNA ALKAN: KONUŞARAK İNGİLİZCE ÖĞRENME METODUYLA DİL EĞİTİMİNDE DEVRİM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başarı hikayeleri programına konuk olan Aleyna Alkan, kurucusu olduğu “Speaks on English” dil okulunda uyguladığı konuşarak İngilizce öğrenme metoduyla dil eğitimine yeni bir soluk getiriyor. İngilizce öğretmeni olan Alkan, bu yöntem sayesinde 4 ayda öğrencilerine dil öğrenme imkanı sunduklarını ve eğitimin tamamen online olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Alkan, İngilizce öğrenmede yaşanan zorluklara dikkat çekerek, özellikle Türkiye’de insanların dil öğrenme sürecinde yaşadıkları önyargıları kırmak amacıyla konuşma odaklı bir sistem geliştirdiğini belirtti. Bu sistemin İngilizce dışında İspanyolca ve Fransızca gibi dillere de uyarlanabileceğini söyledi.

Öğrencilerine hem özel ders hem de sınıf ortamında eğitim veren Alkan, konuşma kulüpleriyle de eğitim sonrası destek sunduklarını açıkladı. Eğitimlerinde konuşmaya öncelik vererek pratik yapmanın dil öğrenmede kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Alkan, kendilerini diğer dil okullarından ayıran en büyük farkın, dilin konuşarak öğrenilmesine dayalı bir sistem geliştirmek olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkçe ve İngilizce arasındaki cümle yapısı farklarına dikkat çekerek, doğru metotlarla dil öğrenmenin mümkün olduğunu belirtti.

İngilizce öğrenirken en sık karşılaşılan “anlıyorum ama konuşamıyorum” klişesine de değinen Alkan, öğrencilerin eğitim boyunca sesli pratik yaparak dil edinimini desteklediklerini ve bu yöntemin kalıcı başarı sağladığını vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r